• Veelgestelde vragen

  Kan ik nog een aantal keer meetrainen?
  Ja, doe dat gerust om te kijken of je korfbal leuk vindt. Als dat zo is, kun je lid worden. Als je eenmaal KVS-lid bent, word je in een team ingedeeld.

  Hoe vaak per week train ik als ik lid ben van KVS?
  De meeste jeugdteams trainen 2 keer per week onder leiding van een trainer van KVS. Naar trainingstijden.

  Wanneer speel ik wedstrijden?
  KVS-teams spelen elke zaterdag competitie. De jeugdteams spelen voornamelijk in de ochtend. Alle toekomstige wedstrijden van de competitie publiceren we op onze website. Zo weet je altijd ruim van tevoren wanneer en waar je een wedstrijd speelt.

  Speel je korfbal zowel binnen als buiten?
  We spelen en trainen inderdaad binnen én buiten. We spelen dus twee competities. De veldcompetitie start in september (in het Westbroekpark, Cremerweg 2). Van november t/m maart spelen we in de zaal. Sporthal De Blinkerd is onze thuishal; soms trainen we ook in De Poort of De Vuurtoren. In april en mei speel je weer een veldcompetitie.

  Waar speel ik wedstrijden op zaterdagen?
  Je speelt tegen verenigingen uit de omgeving. De ene week speel je “thuis” op ons veld of in de Blinkerd en de volgende week speel je “uit” bij een andere vereniging.

  Kan ik wedstrijden overslaan?
  We verwachten dat je bij alle wedstrijden en trainingen bent. Mocht je een keertje een wedstrijd niet kunnen spelen door bijvoorbeeld een vakantie, dan meld je je af bij het wedstrijdsecretariaat, zodat we op tijd een invaller kunnen regelen. Voor een training meld je je af via de appgroep van het team.

  Moet ik ook invallen in andere teams als ik lid ben?
  Het kan af en toe voorkomen dat een ander team niet genoeg spelers heeft om een wedstrijd te spelen en dat je opgesteld wordt om in te vallen of reserve te staan. Zo vragen we ook andere spelers om bij jouw team in te vallen als je team niet compleet is. 

  Hoe is het vervoer naar uitwedstrijden geregeld?
  KVS publiceert een rijrooster zodat je als ouder om de paar weken aan de beurt bent.

  Zijn er nog vrijwilligerstaken waar ouders voor worden opgesteld?
  Ouders draaien 2x per seizoen een bardienst op de zaterdag.

  Wat doe ik aan tijdens trainingen/wedstijden?
  Om op het veld goed te kunnen trainen/spelen is het nodig om kunstgrasschoenen aan te schaffen. In de zaal speel je met zaalschoenen. Voor wedstrijden wordt een KVS-shirt aan het begin van het seizoen uitgeleend voor het hele seizoen. Dit wedstrijdshirt lever je aan het einde van de competitie weer in. Een zwart broekje/rokje koop je zelf.

  Organiseren jullie ook nog andere leuke activiteiten?
  Ja, wij organiseren geregeld sociale activiteiten voor zowel kinderen als ouders.

  Hoe kan ik lid worden?
  Als het trainen bevalt, kun je KVS-lid worden via deze link. Doe dit vóór 1 juni om zeker te zijn van een plekje in een team. 

  Voor hoe lang ben ik lid?
  Je bent lid voor een heel seizoen. Als wij geen afmelding ontvangen voor het eind van het seizoen, verlengen we het lidmaatschap met een jaar.

  Meer informatie vind je in onze informatiegids.

 • Trainingstijden

  GeboortejaarDag Tijd
  2018/19/20 (K) zaterdag 10.00-10.45 uur
  2016/17 (F) woensdag 17.15-18.15 uur
  2014/15 (E) maandag 17.15-18.30 uur
  2012/13 (D) dinsdag 17.15-18.30 uur
  2010/11 (C) maandag 18.30-19.45 uur
  2008/9 (B) woensdag 19.00-20.00 uur
  2005/6/7 (A) woensdag 18.30-19.30 uur