• INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN

  Welkom bij KVS/Groeneveld Keukens. KVS is Korfbal Vereniging Scheveningen: de leukste, de grootste, de gezelligste en de beste korfbalclub van Den Haag en Scheveningen. Topkorfbal en plezier!

  We hebben alle belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet in alfabetische volgorde. 

  Wanneer je na het lezen vragen hebt of graag wil meehelpen, laat het dan weten aan de secretaris via email: secretariaat@kvskorfbal.nl.

 • Aanmelden

  Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden van KVS? Ga dan naar de aanmeldpagina of vul direct het aanmeldformulier in.

  Wil je eerst een paar keer meetrainen? Dat kan natuurlijk ook! Meld je hier aan voor 3 gratis proeftrainingen.

 • Activiteiten

  Naast het sportieve element op de club zorgt KVS ook voor talloze andere activiteiten gedurende het seizoen voor jong en oud. Hiermee verhogen we de samenhang en binding binnen de club.

  Een greep uit de activiteiten:

  • KVS-familiedag
  • Schoolkorfbaltoernooi
  • Klaverjasdrives (Kerst en Pasen)
  • Sinterklaasavond voor F-pupillen en kangoeroes
  • Kampweek voor aspiranten en pupillen
  • Familie BBQ en avond van de nostalgie
  • Disco’s, bingoavonden voor alle leeftijdsgroepen

  -> Jeugdactiviteiten

  Heb je een goed idee voor een jeugdactiviteit, laat het ons weten via ac-kvs@hotmail.com; dan gaan wij kijken of we iets leuks kunnen organiseren.

 • Bardiensten

  Om de kantine tijdens de veldcompetitie optimaal te bezetten vragen wij leden en ouders om een bardienst te draaien. Dit geldt voor alle junioren (A), alle senioren en ouders van kinderen uit B t/m F (1 dienst per kind).

  Het schema en inschrijfinstructies staan op de website.

 • Bestuur

  Het KVS-bestuur zorgt ervoor dat alles binnen de vereniging zo soepel mogelijk verloopt. Mocht je iets te vragen hebben neem dan gerust contact op met één van hen.

 • Clubhuis ‘t Hokje

  Het clubhuis van KVS (‘t Hokje) ligt in het Westbroekpark aan de Cremerweg 2, 2597LS te Den Haag, tel. 070-3500471.

  Het clubhuis bestaat uit een kantine en een kleedgelegenheid met douches. Het clubhuis is tijdens het veldseizoen op zaterdag de hele dag geopend en doordeweeks op vrijwel elke avond in verband met de trainingen die dan gegeven worden. Daarnaast natuurlijk op alle KVS-feesten, klaverjasavonden, Sinterklaasbezoek etc.

  KVS heeft een langlopende samenwerkingsovereenkomst met 2Samen voor naschoolse opvang. Op een aantal schooldagen per week en dagen tijdens schoolvakanties kunnen wij geen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers.

  Om de kantine te bemannen zijn altijd vrijwilligers nodig. Heb je daar zin in, meld je dan aan bij Edwin Raats, tel. 06-50635649.

 • Competitie

  Korfballers kennen twee competities: één in de zaal en één op het veld.

  In september en oktober wordt de eerste helft van de veldcompetitie gespeeld (6 wedstrijden), van november tot half maart spelen we een zaalcompetitie (12 wedstrijden) en van begin april tot begin juni maken we de tweede helft van de veldcompetitie (6 wedstrijden) af.

 • Contributie

  Zoals bij vrijwel elke vereniging is contributie verplicht. Deze contributie wordt door KVS voor een deel afgedragen aan het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond, om deel te kunnen nemen aan de competities.

  Daarnaast worden er overige kosten van betaald (clubhuis, reiskosten, veld- en zaalhuur etc.).

  De contributie wordt in termijnen afgeschreven d.m.v. een automatische incasso. Wijzigingen in de contributiebedragen kunnen door de ledenvergadering worden vastgesteld.

 • Indeling teams

  De indeling is naar leeftijd met als peildatum 1 januari.

  Kangoeroes: van 4 t/m 6 jaar
  F-teams: 6 en 7 jaar (groep 3/4)
  E-teams: 8 en 9 jaar (groep 5/6)
  D-teams: 10 en 11 jaar (groep 7/8)
  C-teams: 12 en 13 jaar
  B-teams: 14 en 15 jaar
  A-teams: 16 t/m 18 jaar
  Senioren: 19 jaar en ouder

 • Jeugdcommissie

  De wedstrijdsecretarissen van de jeugd zitten samen met de jeugdcoördinatoren in de jeugdcommissie. Zij kennen drie technische commissies: A & B, C & D, E & F.

 • Jeugdcoördinatoren

  De jeugdcoördinatoren zorgen ervoor dat de trainers goed begeleid worden en dat de kinderen goed getraind en gecoacht worden. Ieder team heeft een of meerdere trainers. Mocht u iets te vragen hebben schroomt u dan niet om de trainer te benaderen of de wedstrijdsecretarissen.

 • Kangoeroe Klup

  De kangoeroes (4 tot 6 jaar) spelen geen competitie. Zij trainen tijdens de veldcompetitie op zaterdagmorgen om 10.00 uur op het veld en doen dan allerlei op korfbal gebaseerde spelletjes. Tijdens de zaalcompetitie trainen zij op zaterdagmorgen om 9.30 uur in het Lindoduin. De kinderen leren spelenderwijs het korfballen begrijpen. Heb je vriendjes of vriendinnetjes in deze leeftijd die korfbal willen leren? Neem contact op met Anne van Arkel 06-28548427

 • Kuisdienst

  Kuisdienst houdt onder andere in het plaatsen van sponsorborden, het veld opgeruimd houden en het schoonmaken van de kleedkamers en toiletten. Alle senioren- en A-spelers worden een aantal keer per seizoen opgesteld voor de kuisdienst.

 • Kleding

  De hele vereniging speelt wedstrijden in uniforme kleding. Ieder lid krijgt van KVS een wedstrijdshirt. Aan het einde van het seizoen moet het wedstrijdshirt weer worden ingeleverd bij KVS.

  De broekjes en rokjes – met KVS- en Adidas-logo – worden door de leden zelf aangeschaft.

  Dit kan in de speciaal voor onze vereniging ingerichte KVS-clubshop. Hier kan iedereen eenvoudig de volledige kledinglijn en toebehoren bestellen. Of het nu gaat om een trainingspak, sporttas, inloopshirt, sokken of wat dan ook. Leden van KVS ontvangen een korting van 10% bij een rechtstreekse bestelling bij deze clubshop (op producten uit de KVS-clubshop).

  Voor meer informatie over het KVS-wedstrijdshirt kun je terecht bij Wiebe van der Haar, 06-23312367.

 • Materiaal

  We vragen iedereen om zorgvuldig met materialen om te gaan. Na afloop van elke training en wedstrijd worden de spelers en speelsters gevraagd te helpen bij het opruimen van de materialen.

  KVS heeft een Materiaalcommissie. Woensdagochtend worden er allerlei werkzaamheden in en rond het Hokje verricht. Bij interesse om te helpen in de “woensdagochtendploeg” kun je terecht bij Nel Vrolijk 06-49365028.

 • Recreanten

  KVS heeft een actieve groep recreanten, bestaande uit oud- spelers, sportieve en minder sportieve ouders, maar vooral actieve mensen die het leuk vinden om samen te sporten. Wekelijks wordt er getraind onder leiding van ervaren trainers en regelmatig wordt het geleerde in de praktijk gebracht in wedstrijden tegen recreanten van andere verenigingen. Contactpersoon: Ellen Jol via 06-28073874.

 • Rijdienst

  Ouders hebben om de beurt rijdienst bij uitwedstrijden. Op de website bij ‘Rijdienst’ staat het schema. Het is niet mogelijk om voor een rijbeurt af te bellen. Je kunt uiteraard wel met een andere ouder uit het team ruilen.

 • Scheidsrechters

  Elke (jeugd)wedstrijd moet geleid worden door een scheidsrechter. Wedstrijden van teams die in hogere klassen spelen worden geleid door een scheidsrechter van de korfbalbond. Zo zijn er ook KVS-scheidsrechters die buiten KVS fluiten. Jeugdwedstrijden op KVS worden door eigen leden gefloten, namelijk spelers van ten minste 16 jaar oud die bijvoorbeeld niet als trainer actief zijn. Wekelijks zijn er bij KVS zo’n 15 thuiswedstrijden die alleen doorgang kunnen vinden als er iemand deze wedstrijd komt fluiten. De scheidsrechter benaderen we dus met respect.

 • Schoenen

  Bij KVS spelen we de thuiswedstrijden op kunstgras, dus heb je kunstgrasschoenen nodig.
  In de zaal spelen we vanzelfsprekend op zaalschoenen, deze mogen niet buiten gedragen worden. Bij voorkeur geen zwarte zolen.

 • Spelplezier

  Spelplezier, daar gaat het om. KVS is een vereniging waar spelplezier hand in hand gaat met sportieve prestaties. Plezier maken en presteren doe je samen, dus aanwezigheid en je best doen op trainingen en zaterdagen is een must. En dit betekent ook respect naar medespeler, tegenstander, scheidsrechter en trainer. Ook ouders houden zich hieraan en moedigen louter sportief aan.

 • Sponsors

  KVS heeft verschillende sponsors. Sponsoring kan op diverse manieren. De sponsorcommissie kan meer informatie geven. Mail naar edwinraats@gmail.com.

 • Speeltijden

  Alle teams spelen op zaterdag. Op het veld gelden de volgende richttijden:

  • DEF: tussen 09.00 en 11.00 uur
  • BC: tussen 10.00 en 14.00 uur
  • Junioren (A): tussen 12.00 en 18.00 uur
  • Senioren: tussen 12.00 en 18.00 uur
 • Trainen

  Alle teams trainen 2 keer in de week. Tijdens de veldcompetitie gebeurt dit op ons eigen veld. In de zaalcompetitie kunnen we gebruikmaken van diverse sporthallen, zoals De Blinkerd en het Lindoduin. Als je niet kunt trainen moet je de trainers daarvan op de hoogte stellen. Het trainingsschema staat op de website.

 • Veilig sportklimaat

  Door onze vertrouwenscontactpersonen, het verplicht stellen van een VOG voor onze trainers en kampleiders en het uitdragen van onze gedragscode proberen wij te zorgen voor een zo veilig mogelijk en positief sportklimaat.

 • Veld

  Het veld van KVS maakt deel uit van het Cas van Dijk park. Dit schitterend gelegen park is onderdeel van het Westbroekpark en ligt aan Cremerweg 2. KVS beschikt over drie kunstgrasvelden met verlichting en drie jeugdgrasvelden.

 • Verplichtingen

  Lid zijn van een vereniging betekent ook dat je verplichtingen hebt. Senior- en juniorleden die geen trainen geven of op andere wijze actief zijn binnen de vereniging worden aangewezen voor het fluiten van wedstrijden en toezicht houden als zaalcommissarisSenioren, A-spelers en ouders van kinderen uit B t/m F draaien bardienst per kind. Tijdens de veldcompetitie zijn alle senioren en junioren teams twee keer aan de beurt voor kuisdienst.

 • Vertrouwenscontactpersonen

  Soms kan het zijn dat je jezelf niet prettig, veilig voelt binnen de vereniging. Leden die zich niet veilig voelen of lastig gevallen worden door wat of wie dan ook kunnen een beroep doen op de vertrouwenspersoon. Het woord zegt het al: met die persoon kun je in vertrouwen over de gerezen problemen praten en samen aan een oplossing werken.

  De vertrouwenscontactpersonen van KVS zijn: Mirjam den Heijer, me.denheijer@mac.com, 06-51249967 en Jan de Graaf, janndegraaf@gmail.com, 06-52528087.

  Lees meer over een veilig sportklimaat bij KVS. 

 • Verzamelen

  Bij uitwedstrijden wordt verzameld om vervolgens in teamverband naar de tegenstander te reizen. De verzameltijd staat op de website. De verzamelpunten zijn:

  • bij veldwedstrijden: het clubhuis
  • bij zaalwedstrijden: Sporthal de Blinkerd.
 • Vrijwilligers

  KVS kan voor veel activiteiten vrijwilligers gebruiken. Denk aan: trainers, coaches, materiaalmensen, schoonmakers, zaalcommissarissen, kaartverkopers, kantinehulp, scheidsrechters, organisatoren van toernooien, van feesten of andere evenementen, contractafhandelaars, teambegeleiders, sponsorzoekers etc. KVS heeft een vrijwilligersbeleid. Dit is op te vragen bij de coördinator: Sander van Houten 06-28025903.

 • Wedstrijdsecretarissen

  Wedstrijdsecretarissen publiceren op de website welke teams moeten spelen, hoe laat, waar en welke spelers meespelen of reserve staan. Bij niet kunnen spelen is tijdig afbellen bij deze personen noodzakelijk. Belangrijk dus om de website in de gaten te houden.

 • Wijzigingen

  Wijzigingen in dit ABC kunnen worden doorgegeven aan Corrie van Dijk, tel. 070-3258226 of per email secretariaat@kvskorfbal.nl

 • Wijziging lidmaatschapgegevens

  Veranderen je lidmaatschapgegevens, bijvoorbeeld je telefoonnummer of adres? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan het secretariaat.

  Leden die in het volgende seizoen niet meer willen spelen en willen opzeggen als lid, dienen dit voor 15 mei van elk korfbalseizoen schriftelijk of per mail door te geven.

 • Zaal

  In de zaal zijn de wedstrijden evenredig verdeeld over de gehele dag. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de Blinkerd. Hier wordt echter door de seniorenteams ook op de zaterdagavond na 18.00 uur gespeeld. Incidenteel kunnen er wedstrijden worden vastgesteld op doordeweekse avonden.