• Hierbij een korte aanvulling op mijn Van de Voorzitter van afgelopen week na de laatste competitiezaterdag in de zaal.

  Kampioenschappen

  Vorige week schreef ik al over het sportieve succes voor de E3, A3 en het 4e. Afgelopen zaterdag kwamen daar de kampioenschappen van de E1, D3 en het 5e bij. Van harte gefeliciteerd!

  De E1 bleef de ene na de andere aanval produceren en scoorde – onder het toeziend oog van vele ouders en supporters – maar liefst 16 keer in hun kampioenswedstrijd. Het was al weken erg spannend in de poule, maar de kanjers van de E1 bleven rustig en haalden zo het kampioenschap binnen. De D3 is de terechte kampioen in hun poule. Alle wedstrijden werden namelijk gewonnen en de enige 2 verliespartijen gingen verloren met slechts 1 doelpunt. Dit team heeft maar liefst 150 keer gescoord, wow! En ten slotte hebben Anneke en ik de spelers van KVS 5 gehuldigd, inclusief taart en medailles. In december zag het er niet naar uit dat het 5e mee ging doen in de top. Maar daarna waren er alleen maar winstpartijen in 2024, inclusief overwinningen op de directe concurrenten in de afgelopen weken. Hulde!

  Handhaving

  Alle teams die met promotie-degradatie-regels spelen, wisten zich knap te handhaven. Uiteraard noem ik hier in het bijzonder de overwinning van ons eerste en het gelijkspel van ons tweede afgelopen zaterdag. Hierdoor was handhaving in de (Reserve) Hoofdklasse een feit. De laatste wedstrijd in de Blinkerd van ons eerste was met afstand de drukstbezochte wedstrijd van dit seizoen (en eigenlijk ook wel van de afgelopen seizoenen). Het was tot na de rust nog erg spannend, maar daarna wist ons eerste tot vreugde en opluchting van het publiek afstand te nemen. Dank aan alle supporters en felicitaties richting spelers en staf! Niet geheel verrassend was de nazit erg gezellig. In De Scheveninger is een uitgebreid verslag (en mooie groepsfoto van Eric) te vinden.

  Bedankt!

  In de zaalcompetitie zijn er meer vrijwilligers nodig dan op het veld. Speciaal geldt dat voor de wedstrijden rondom onze selectie. Denk aan het bezetten van de jurytafel, de omroeper, onze fotografen, het schrijven van de wedstrijdverslagen, het verzorgen van de muziek, het in elkaar zetten van het programmaboekje, het ontvangen van de scheidsrechters en het verzorgen van de livestream. Hierbij wil ik al deze vrijwilligers bedanken voor hun inzet! Ook gaat veel dank uit richting de Blinkerd en ’t Nesjuh voor de prettige samenwerking!

  Bardiensten

  Inmiddels zijn de eerste trainingen op het veld weer van start gegaan. In dit berichtje op de site noemen we enkele belangrijke data voor wat betreft de veldcompetitie (start: 6 april) en herinneren we iedereen aan het feit dat 2Samen (kinderopvang) op maandag, dinsdag en donderdag onze accommodatie huurt tot een uur of halfzeven. We rekenen weer op ieders medewerking om tot die tijd geen gebruik te maken van ons clubhuis/terras.

  Uiteraard moet onze kantine voorzien worden van voldoende barbezetting tijdens de veldcompetitie. Schrijf je nu in voor een bardienst door de stappen in deze post te volgen.

  Check ook nog de andere berichten op onze site die elkaar de afgelopen dagen in rap tempo opvolgen, bijvoorbeeld het rondje langs alle jeugdteams.

  Open trainingen

  En ten slotte: geef alvast aan vrienden, kennissen en buren de data voor de open trainingen op ons veld door: vrijdag 12 april, 19 april, 17 mei en 24 mei, van 17.30 uur tot 18.30 uur. Voor iedereen die korfbal eens uit wil proberen!

  Tot snel op het veld!
  Peter van der Zwan, voorzitter