• Zaterdag

  Voor alle teams staat de laatste competitiewedstrijd in de zaal voor de deur. De laatste weken van de zaalcompetitie zijn wat mij betreft altijd een van de mooiste van het seizoen: spannende wedstrijden, veel emoties, aanstaande kampioenschappen (of soms toch net niet) en veel publiek.

  De teams die het kampioenschap helemaal in eigen hand hebben, zijn de D3 (uit), de E1 (9 uur thuis) en ons vijfde (15.50 uur thuis): bij winst kampioen! Komt dat zien!

  De wedstrijden van ons eerste leverden de afgelopen weken mooie spektakelstukken op. Twee weken geleden sleepte KVS 1 er in de allerlaatste seconde een overwinning uit, en vorige week werd er een punt veiliggesteld in de laatste 12 seconden, overigens onder het toeziend oog van meer dan honderd KVS’ers in Nieuwerkerk a/d IJssel (Ruben en Sander, dank voor het regelen van de bus!). Al met al zeer belangrijke punten voor handhaving in de Hoofdklasse. Aanstaande zaterdag is Sporting Delta de tegenstander en op de site is de voorbeschouwing op deze wedstrijd (én uiteraard het laatste programmaboekje van dit seizoen) te vinden. KVS speelt ook volgend jaar in de Hoofdklasse bij winst voor KVS, bij gelijkspel en bij verlies met 1 doelpunt. Ook KVS 2 kan zich definitief veilig spelen in de Reserve Hoofdklasse.

  Daarom is het zaak om een volle Blinkerd te hebben; kom allemaal onze selectie naar de overwinning schreeuwen! De wedstrijden zijn om 17.20 uur (KVS 2) en 19.00 uur (KVS 1).

  Kampioenen

  We hebben inmiddels drie kampioenen mogen huldigen. De E3 was het allereerste team dat kampioen werd. En hoe… Met geen enkele verloren wedstrijd, inmiddels meer dan 200 doelpunten en een doelsaldo van +113 zijn zij overtuigend kampioen geworden in hun poule. Fantastisch gedaan!!

  Ook de A3 is ongeslagen kampioen geworden. En dat hebben we vorige week zaterdag gevierd, overigens in aanwezigheid van vele supporters! Van Weidevogels werd dit keer gewonnen, terwijl de A3 er op het veld nog twee keer van verloor; wat een mooie ontwikkeling heeft dit team doorgemaakt.

  Het 4e heeft al 20 wedstrijden (veld en zaal) op rij gewonnen en pakte drie weken geleden overtuigend het kampioenschap in de Reserve 2e Klasse. Met inmiddels meer dan 450 goals dit korfbalseizoen is het 4e het meest scorende KVS-team.

  Naar het veld

  We gaan weer naar het veld! Dit betekent drukke tijden voor onder andere de jeugdcommissie (denk onder andere aan de planning van oefen- en competitiewedstrijden). De veldtrainingen starten op dinsdag de 19e (op maandag de 18e verhuizen we het materiaal van zaal naar veld). In dit berichtje op de site beschrijven we de planning in aanloop naar de veldcompetitie. Ook herinneren we iedereen aan het feit dat 2Samen (kinderopvang) op maandag, dinsdag en donderdag onze accommodatie huurt tot een uur of halfzeven. We rekenen weer op ieders medewerking om tot die tijd geen gebruik te maken van ons clubhuis/terras.

  Bezettingen

  Als bestuur zijn we al enige tijd aan het zoeken naar een bestuurslid Technische Zaken. We hebben besloten om de functie op te splitsen in een jeugd- en een seniorengedeelte. Wij zijn erg blij met het feit dat Annemieke de Mooij bereid is om het jeugdgedeelte op zich te nemen; zie de kandidaatstelling op de site. Uiteraard zijn wij nog op zoek naar iemand die het seniorengedeelte van de functie Technische Zaken kan bekleden.

  Ook zijn wij verheugd met het nieuws dat volgend seizoen Patrick den Hertog wederom hoofdtrainer is van onze selectie. Mooi dat we de samenwerking op deze manier een vervolg kunnen geven. Uiteraard gaan we de komende weken aan de slag om de staf van de selectie voor volgend seizoen compleet te krijgen.

  Verbouwing

  Drie weken geleden hadden we de kick-off-sessie voor de verbouwingsplanning van ons clubhuis. Op diverse terreinen is ons clubhuis gedateerd en zijn er renovaties of verbouwingen nodig. De sessie werd goed bezocht en diverse leden hebben hun hulp aangeboden; heel fijn! Zo zullen we gedurende het proces diverse personen uitnodigen om op specifieke punten mee te helpen en te denken. Uiteraard zullen we de website gebruiken om te rapporteren over onze voortgang.

  Ik wens iedereen een mooie laatste zaterdag in de zaal en natuurlijk een fantastische veldcompetitie toe! En blijf de agenda op onze site checken, met bijvoorbeeld het paasfeest voor de E en F in het verschiet (1 april).

   

  Peter van der Zwan, voorzitter

  petervdzwan@gmail.com