• Van de Voorzitter – februari 2024

  Na een drukke eerste helft van het korfbalseizoen zal er ook de komende maanden weer een hoop worden georganiseerd. Met onder andere enkele jeugdactiviteiten die op de planning staan (bijvoorbeeld op korte termijn de carnavalsdisco op 9 februari en de bioscoopactiviteit op 13 maart). En verder het Toernooi voor de Toekomst op 23 maart ter voorbereiding op het veld (terug van weggeweest; hartstikke leuk en goed!), het schoolkorfbaltoernooi op 10 april (hopelijk weer zo succesvol als vorig jaar!) en uiteraard nog heel veel meer. Houd de agenda en de nieuwsberichten op de site in de gaten!

  Competitie

  In de poules van diverse teams is het spannend (KVS 4, A3, E1 en E3 gaan overigens momenteel aan de leiding in hun poules). Zo ook bij onze selectie, die punten zal moeten blijven pakken in de komende weken om zich veilig te spelen in de (Reserve) Hoofdklasse. Alhoewel de wedstrijd van ons eerste afgelopen zaterdag uitmondde in teleurstelling, liggen er nog volop mogelijkheden. Want van de komende vijf tegenstanders van KVS 1 zijn er drie waarvan ofwel met minimaal verschil werd verloren eerder deze competitie (Meervogels en Nieuwerkerk) ofwel van werd gewonnen (Sporting Delta). De steun van het publiek is hierbij een “must”. Wat dat betreft mag het tijdens de wedstrijden van ons eerste, zeker in deze fase van de competitie, wel wat drukker zijn om de spelers naar de overwinning te schreeuwen. De reeks van vijf wedstrijden start aanstaande zaterdag om 20 uur in Dordrecht (DeetosSnel). Daar zal ons eerste de huid zo duur mogelijk willen verkopen en ons tweede zou een mooie slag kunnen slaan op de ranglijst (DeetosSnel staat 1 plek en 1 punt boven het 2e); succes!!

  Belangrijk: er staan nog twee thuiswedstrijden op het programma voor KVS 1, namelijk op 10 februari tegen Valto (19.40 uur) en op 16 maart tegen Sporting Delta (19 uur). En ook op 2 maart spelen we in de buurt, namelijk in Zoetermeer (Meervogels). Nogmaals mijn oproep: wees erbij! 

  Kick-off toekomst clubgebouw

  Op 14 februari organiseren wij als bestuur een kick-off-sessie over de toekomst van ons clubgebouw. Iedereen die hierin geïnteresseerd is of eventueel een rol zou willen vervullen in dit project is van harte welkom. Diverse aspecten van onze kantine zijn al enige tijd aan verbouwing of vervanging toe. Denk aan de buitenkant van ons gebouw, het kleedkamergedeelte of delen van het dak. Bij de verbouwing zal verduurzaming een grote rol spelen. Al met al willen wij hier de komende jaren flink mee aan de slag om ons clubgebouw toekomstbestendig te maken. Dit zal een flinke klus worden en daarom zoeken wij naar meerdere partijen en individuen om ons te ondersteunen, niet alleen op financieel gebied maar ook qua expertise op diverse terreinen. Kom daarom langs op 14 februari, om 20 uur, in ons clubhuis!

  Terugkijken

  Eind december beleefden wij een zeer geslaagde eindejaarsdag. De Blinkerd was het toneel van diverse korfbalactiviteiten en -toernooien voor jong en oud; en in ons clubhuis werd de dag vervolgd met een goedbezochte borrel inclusief eten en een uitermate geslaagd feest. Wat was het mooi om gedurende de dag zoveel KVS’ers te zien. Dank aan iedereen die dit tot een succes heeft gemaakt!

  Ook is de plaatjesactie inmiddels ten einde. Wij kijken terug op een zeer geslaagde actie: de fotoshoots in het clubhuis, de teamfoto’s, een prachtig plaatjesboek, een hoop rood-zwart in de Jumbo, veel ruil- en plakplezier, flink wat opgehaalde merchandise-artikelen en een geslaagde ruilsessie eind december. Wij hebben nog best wat plaatjes over. Ook hebben we nog enkele boeken liggen voor de liefhebber. Laat het me even weten als je interesse hebt. Je kunt ook op een woensdagochtend in het clubhuis langskomen om naar plaatjes te zoeken die je nodig hebt.

  Cremerweg

  Intussen zal menigeen gezien hebben dat de werkzaamheden aan de ene kant van de Cremerweg zijn afgerond en aan de kant, namelijk voor ons clubhuis, zijn gestart. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind februari gereed zijn. Hierna zal de gemeente beginnen met werkzaamheden rondom de kruising Wagenaarweg-Cremerweg. Al met al krijgen we er een veiligere Cremerweg voor terug, en dat is mooi. De gemeente heeft de werkzaamheden zo gepland dat we tijdens het veldseizoen relatief weinig last zullen hebben van de werkzaamheden pal voor ons clubhuis. Uiteraard geven wij bij de start van het veldseizoen een update van de situatie op de site.

  Tot slot

  Ik wens iedereen heel veel succes met de slotfase van de zaalcompetitie!

  En ik wijs graag nog eens op de vacatures die wij (al enige tijd) uit hebben staan, zie deze pagina. Op sommige plekken hebben wij echt nog vrijwilligers nodig, en sommige functies hoeven niet veel tijd te kosten. Denk erover na! We moeten het met z’n allen doen.

  Peter van der Zwan, voorzitter
  petervdzwan@gmail.com; 06-42813861