• Kampioen
  Voor de meeste teams wordt na twee wedstrijdloze zaterdagen de zaalcompetitie hervat. Veelal zijn er nog zo’n 3 à 4 wedstrijden te gaan zijn voordat we weer naar buiten gaan (na de oefenwedstrijden op het veld start de veldcompetitie op 22 april). Overigens: in de korfbalvrije periode vierde onze vereniging haar 96e(!) verjaardag (precies op die dag hadden we als bestuur overigens onze tweede vergadering van 2023).

  Vlak voor de voorjaarsvakantie werd KVS F5 op glorieuze wijze kampioen. De allereerste KVS-kampioen in de zaal dus; wat een prestatie! Met een gigantisch doelsaldo van +109 (geen enkel ander KVS-team heeft dit doelsaldo) en maar liefst 177 doelpunten in 10 wedstrijden laat onze F5 de rest van de ploegen ruimschoots achter zich. Gefeliciteerd, spelers en trainers!

  Er zijn nog enkele andere tams met titelkansen. De volgende teams staan momenteel (virtueel) 1e in hun poule: de F2, D3, C4, C1, B3 en het 4e. Succes met de laatste paar wedstrijden!

  Selectie
  Het is mooi om te zien dat het gedurende het zaalseizoen steeds wat drukker is geworden bij de wedstrijden van KVS 1, inclusief een toenemende schare aan jeugdige KVS’ers; hou dit vol! Afgelopen wedstrijd was het na de wedstrijden van 2 en 1 een gezelligheid van jewelste in sportcafé ’t Nesjuh tijdens het feestje na afloop. Bedankt, allemaal!

  Voor KVS 1 en 2 blijft het zaak om de onderste 2 degradatieplekken te ontlopen in hun poule. Dat lukt tot nu toe erg goed, met een 6e plek voor het 1e (van de 8 ploegen in de Hoofdklasse) en een 8e plek voor het 2e (van de 10 ploegen in de Reserve Korfbal League 2). Op 18 maart spelen beide teams thuis; op 25 maart alleen KVS 1. Wees er dus bij.

  Recentelijk maakten wij bekend dat onze hoofdcoach André Kuipers na twee jaar heeft besloten te stoppen met het hoofdtrainerschap. De prettige samenwerking begon al eerder, namelijk als sportcoördinator vanuit WSDH, maar werd structureler van aard met ingang van het seizoen 2021-2022 toen André de KVS-selectie onder zijn hoede nam. Er staat nog een mooi en uitdagend restant van het seizoen op het programma, met het handhavingsdoel in de zaal en de promotiekansen op het veld. Daarnaast stopt Job Ammerlaan aan het eind van het seizoen als trainer-coach van KVS 2. Job was bezig aan zijn eerste jaar als trainer van het 2e (hij was al eerder actief als jeugdtrainer bij KVS) en gaat een jaar naar het buitenland; we hopen Job daarna uiteraard weer als KVS-trainer terug te zien. André en Job, heel veel dank, en tegelijkertijd veel succes met de ontknoping van de zaalcompetitie en de veldcompetitie later dit seizoen.

  Scheidsrechters
  Begin deze maand publiceerde de korfbalbond de internationale arbitragelijst. Dit jaar staan er acht Nederlandse scheidsrechters op deze lijst die dus op verschillende internationale toernooien actief zullen zijn. Wij zijn natuurlijk erg trots op Diana Boogaard dat zij ook op deze internationale lijst staat. Diana, van harte gefeliciteerd! Tevens een mooie stimulans voor iedereen op KVS die zich op scheidsrechtersgebied wil ontwikkelen.

  (Korfbal)activiteiten
  Ten eerste: de inschrijving voor het KVS-kamp is geopend!

  Ten tweede: er staan deze maanden weer genoeg andere activiteiten op het programma. Daar waar er voor de 18+’ers recentelijk een darttoernooi was (gewonnen door Johan), was er voor de jeugd een disco- en spelletjesavond. De activiteitencommissie organiseert binnenkort een avond voor de C-teams en later dit seizoen nog enkele andere activiteiten (zoals op korte termijn een bowlingactiviteit). Houd de site en socials in de gaten!

  Ten derde: op korfbalgebied kun je je nu ook inschrijven voor het altijd gezellige VEO-toernooi op Hemelvaartsdag (waar ikzelf vroeger ook altijd aan meedeed); doe dit tot 18 maart, zie deze pagina. Wijnand is met veel enthousiasme begonnen aan de organisatie van het schoolkorfbaltoernooi op woensdag 12 april. Uiteraard kan hij nog de nodige handjes gebruiken.

  Zaterdag
  Aankomende zaterdag komen vrijwel al onze teams in actie. KVS zal wat lastiger bereikbaar zijn, maar via de verschillende uitvalswegen rondom Den Haag zou het met wat eerder vertrekken allemaal moeten lukken. Veel succes!

  Peter van der Zwan, voorzitter
  petervdzwan@gmail.com