• Beste KVS’ers,

De boodschap van afgelopen vrijdag en die inmiddels door de korfbalbond is gecommuniceerd is een flinke tegenvaller, juist omdat iedereen met volle energie aan de zaaltrainingen en -wedstrijden was begonnen.

We zijn druk bezig met het organiseren van trainingen voor de teams die dat willen. Toch blijft dat lastig vanwege de grens van 17 uur. En uiteraard is het een domper dat de competitie is stilgelegd voor de wedstrijdsportteams. Toegegeven, dat geeft toch wel even een déjà-vu-gevoel. Aan de andere kant zijn we juist erg blij dat de jeugdwedstrijden grotendeels kunnen doorgaan.

En ik blijf positief, mede omdat ik nu alweer merk dat veel KVS’ers meehelpen en meedenken. En als ik terugdenk aan het afgelopen seizoen, ben ik ervan overtuigd dat we ook de komende periode goed gaan doorkomen als vereniging, juist vanwege de inzet en positiviteit van iedereen en steeds het vermogen om tot creatieve ideeën en activiteiten te komen.

Exemplarisch zijn dan ook de volgende mooie momenten en resultaten van de afgelopen weken waar ik erg van heb genoten:

• Ik wist niet wat ik hoorde toen mij de opbrengst van de Grote Clubactie werd verteld. Bijna 4000 euro is er binnengehaald, een record. Ontzettend bedankt, alle lotenkopers- en verkopers; geweldig! Hier kunnen we weer een hoop leuks van organiseren.
    • Zo goed en zo kwaad als het gaat, probeert de activiteitencommissie in deze periode zoveel mogelijk activiteiten voor de jeugd te verzorgen. En niet zonder resultaat. Daar waar het een paar weken geleden griezelen geblazen was met een Halloween-bingo en -speurtocht (met in totaal bijna 100(!) jeugdleden), bracht vorige week woensdag De Sint een bezoek aan de Blinkerd bij de welpen-, F-, en E-training. Het was een groot succes. Bedankt, Sint, pieten, activiteitencommissie en Edwin Raats van Schema Afbouw die voor de gehele jeugd wat lekkers heeft gesponsord.
    • Ook het webteam lijkt onvermoeibaar. Zo is het druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe website. Verschillende redenen lagen hieraan ten grondslag. Het geheel ziet er fris uit; mijn complimenten! De website wordt gehost door Sportlink en ook zij waren in hun nopjes getuige hun update op social media.
    • Het opleiden van trainers blijft een belangrijke rol spelen binnen de vereniging. Op 17 november werd bijvoorbeeld de clinic “De basis van het trainen geven” gegeven aan geïnteresseerde ouders en nieuwe trainers. Zie ook dit artikel op de site voor meerdere initiatieven op het gebied van kaderbegeleiding, die ondersteund worden door André Kuipers via WSDH.
    • Op korfbalgebied was er ook het een en ander om erg vrolijk van te worden. Ons eerste speelde de finale van de Haagse Korfbaldagen, een toernooi met een indrukwekkende geschiedenis, getuige ook het feit dat dit de 35e editie was. Deze traditionele opmaat naar de zaalcompetitie betekent in totaal vijf wedstrijden spelen in iets meer dan een week tijd. De finale was qua ambiance niet vergelijkbaar met 2 jaar geleden, toen nog met honderden supporters (ik zie het nog zo voor me!); nu was het allemaal anders. Maar… er werd gestreden voor de overwinning (net als tijdens alle poulewedstrijden en de halve finale). En… op het moment van schrijven heeft de livestream van de finale al bijna 2500 views te pakken op YouTube. Nadat Eibernest nog wel dichterbij kwam in de tweede helft, kwam de overwinning eigenlijk helemaal niet in gevaar. Dit betekent dat KVS de titel heeft geprolongeerd, met een replica van de overwinningsfoto van twee jaar geleden; datzelfde geldt voor het interview met onze aanvoerder. Veel KVS’ers, onder wie ik, hebben genoten van jullie inzet, fanatisme en uiteraard de titel!

Ledenvergadering en HHH

Sta mij nog even toe vooruit te kijken naar wat komen gaat. 10 december is de ledenvergadering. Graag nodigen we alle leden en donateurs uit. Specifiek hebben we het over de resultaten van de ledenenquête en blikken we, hieraan gerelateerd, vooruit naar het nieuwe beleidsplan. Elke suggestie of vorm van input is welkom, dus wees erbij. De uitnodiging en agenda hebben we inmiddels op de site gezet, zie deze pagina; meer details volgen, bijvoorbeeld als het gaat om de link naar de online-vergadering. De relevante stukken zijn inmiddels op te vragen via secretariaat@kvskorfbal.nl.

Na de succesvolle eerdere edities is de organisatie druk bezig met een nieuwe versie van Het Houten Huis (HHH). Alvast zeer veel dank! Dit betekent dat er weer een spectaculaire live-uitzending (van 29 t/m 31 december) wordt verzorgd vanuit ons clubhuis. Doel is: alle leden met elkaar in verbinding brengen. En natuurlijk een hoop gezelligheid. Neem contact op met de organisatie als je leuke ideeën hebt of iets wilt organiseren.

Succes iedereen de komende weken,
    Peter van der Zwan, voorzitter (petervdzwan@gmail.com)