• Een nieuw seizoen met een nieuwe hoofdsponsor: als vereniging hebben we onze eerste zaterdagen onder de nieuwe naam KVS/Groeneveld Keukens gespeeld. Bijzonder! En bij een nieuwe naam hoort ook een gloednieuwe vlag, die sinds vorige week zaterdag bij de ingang van ons terrein wappert.

Vrijwilligersavond
    Ik was ontzettend blij dat we drie weken geleden voor het eerst in meer dan drie jaar de vrijwilligersavond weer konden organiseren. Als vereniging draaien we immers op vrijwilligers en die konden we eindelijk weer in het zonnetje zetten. KVS is goed uit de coronaperiode gekomen en dat is toch echt voor een heel groot deel te danken aan al die vrijwilligers die KVS rijk is. Ik mocht in mijn verhaal Petra en Wiebe van der Haar in het zonnetje zetten en onder luid applaus huldigen als vrijwilligers van het jaar. Zij zijn van onmisbare waarde voor de kantine en coördineren het innemen en uitgeven van alle shirtjes op zeer nauwkeurige wijze. Heel veel dank voor alles wat jullie voor KVS doen!

Over vrijwilligers gesproken: eenieder zal hebben gemerkt dat we actiever de inschrijvingen voor de bardiensten hebben gecommuniceerd. Met een kantine die gedurende twee veldcompetities bezet moet zijn, hebben we als vereniging meer dan 300 plekken te verdelen in een heel seizoen. Hier hebben we echt de hulp van de hele vereniging voor nodig. Vandaar dat we al een paar jaar bardiensten voor alle spelende leden (A en senioren) en ouders van jeugdleden (1 dienst per kind) verplicht stellen. Aan het eind van de inschrijvingsperiode was ongeveer 90% van de slots gevuld, heel veel dank daarvoor!

Belangrijk: vacatures
    Op enkele plekken komen wij nog vrijwilligers te kort om de vereniging écht op volle toeren te laten draaien. Eerder plaatsten wij als bestuur daarom een noodkreet op de site; er moesten op dat moment nog wel erg veel vacatures ingevuld worden. Inmiddels zijn we weer een aantal weken verder en ziet het een en ander er een stuk rooskleuriger uit. Gelukkig. Toch missen we nog voor enkele essentiële commissies de nodige vrijwilligers. Zo is de activiteitencommissie voor de jeugd vooralsnog erg magertjes gevuld; datzelfde geldt voor de sponsorcommissie. En ook voor het webteam (de KVS-site) zoeken we nog mensen, net als een voorzitter topsportcommissie. Bepaald geen onbelangrijke commissies voor de vereniging…! Kijk nog eens of je ons dit jaar kunt helpen door een aantal uur per maand iets voor de club te betekenen. Meestal betekent dit dat je het werk kunt verdelen onder de verschillende commissieleden. Neem bij interesse of vragen gerust contact met mij op.

Dagvisser Haringbokaal
    Er zijn al de nodige activiteiten op ons veld geweest. Twee weken geleden vond de 25e(!) editie van de Haringbokaal, het traditionele recreantentoernooi, plaats. In totaal deden er zeven ploegen mee van zes verenigingen. Het was het Amersfoortse MIA dat er uiteindelijk met de (kleine versie van de) Haringbokaal vandoor ging. Ondanks de regenbuien was de sfeer in het clubhuis na afloop opperbest en het was weer een feestje om samen met Claudia de prijsuitreiking te verzorgen. Organisatie, bedankt!

Ouderavond
    Afgelopen vrijdag hielden we voor het eerst in jaren weer een ouderavond, waarin we vooral nieuwe ouders uitlegden waar we als vereniging voor staan, wat we van elkaar verwachten en we deelden een hoop praktische info. Ook besteedden we aandacht aan het positieve sportklimaat (zie ook hieronder). Het was een leuke avond, met zelfs nog een interactief gedeelte waarin gediscussieerd werd over in totaal elf stellingen. Erg leuk! Iedereen bedankt voor het aanwezig zijn en tot volgend jaar!

Nieuw
    In het nieuwe seizoen zijn we een aantal zaken anders gaan organiseren. Zo zal iedereen inmiddels weten dat we het seizoen van start zijn gegaan met teamouders voor elk jeugdteam. Hiermee hopen we de communicatie richting ouders te verbeteren en ook op organisatorisch gebied een slag te maken. En tegelijkertijd trainers/coaches te ontlasten die zich hiermee kunnen bezighouden met waar ze goed in zijn, namelijk trainen en coachen.

Sinds 1 september hebben we twee nieuwe vertrouwenscontactpersonen aangesteld. We zijn als bestuur erg blij dat Jan en Mirjam bereid zijn om deze taak op zich te nemen. Samen met de eerder dit jaar gepubliceerde gedragscode en het aanvragen van VOG’s (Verklaringen Omtrent Gedrag) proberen we op deze manier voor een zo positief en veilig mogelijke omgeving te zorgen.

Agenda
    Er staan weer een hoop bijzonder aangename activiteiten op de agenda: de 50+-soos, FC KVS, de cursus “Training geven: de basics”, het Oktoberfest, de bingo (voor alle leeftijden!), en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kijk op de site voor meer informatie.

En speciaal voor iedereen met een Rabo-rekening: vergeet niet op ons te stemmen via https://www.kvskorfbal.nl/stem-op-je-favoriete-club-kvs-rabo-clupsupport.

Tot slot
    Zaterdag is er weer een bomvol programma in het Cas van Dijk-park. De F2 en F5 trappen om 9 uur af en de korfbaldag wordt afgesloten door ons eerste en vierde. Om 15.30 speelt het eerste de derby tegen Die Haghe om de koppositie in de poule en aansluitend om 17 uur neemt ons vierde het op tegen DES.

Ik ben weer vol energie aan het nieuwe seizoen begonnen; ik hoop u/jij ook; heel graag tot zaterdag!

Peter van der Zwan, voorzitter
    petervdzwan@gmail.com