• Teamindeling: wensen of stoppen en trainers oproep

  Nog een maand (3 competitierondes) korfbal bij KVS. Een mooi moment om jullie onder andere weer op de hoogte te brengen over de teamindeling voor komend seizoen.

  Proces teamindeling
  Het hele seizoen kijken de leden van de jeugdcommissie veel wedstrijden en bezoeken we af en toe een training. De jeugdcoördinator houdt de ontwikkeling van de spelers bij en heeft hierin een centrale rol. Hij of zij krijgt hierbij input van de andere leden van de jeugdcommissie en van de trainers. Zo hebben we al een mooi beeld van de spelers en heeft dit al geleid tot een opzet van een indeling in de maanden februari, maart en april. 

  Aantallen en oproep trainers
  We moeten aan het korfbalverbond al snel doorgeven met hoeveel teams wij komend seizoen willen gaan starten en dan is het prettig om een goed overzicht te hebben van de aantallen. Wat zijn die aantallen? 

  Hieronder globaal een overzicht van het aantal te verwachte teams per letter waarmee we denken te gaan starten in het seizoen 2024/25. We delen ongeveer 200 spelers in.

  Letter

  Aantal teams

  A

  3

  B

  4

  C

  4

  D

  5

  E

  8

  F

  4

   

  Oproep !!
  We hebben trainers nodig dus heb je interesse om trainen te geven en of te coachen, meld je dan aan via dit formulier

  Verhouding jongens en meisjes
  We kijken dus naar aantallen per letter en team, naar de combinatie van personen in een team en naar eventuele knelpunten. Ook de verhouding jongens en meisjes is aan de orde geweest; we zijn een gemengde sport en streven naar teams die allemaal gemixt zijn. Echter de verhoudingen zijn niet in alle letters gunstig, zo zijn we naarstig op zoek naar meisjes met geboortejaar 2016 en jongens geboren in 2014. Ken jij kinderen die hieraan voldoen? Nodig ze dan uit voor een proeftraining. Wij zullen er in ieder geval niet aan ontkomen om een of twee meisjes-teams te gaan formeren. 

  De komende maand gaan wij gebruiken om de puntjes op de i te zetten. We blijven uiteraard de wedstrijden volgen en kunnen deze tijd gebruiken om specifiek naar kinderen te kijken (spelontwikkeling, inzet en motivatie). 

  Wensen of stoppen?
  Op onze oproep over wensen aangeven of stoppen met spelen is gereageerd. Alle wensen zijn genoteerd en worden meegenomen. Zoals al eerder gezegd: de teamindeling is van zoveel factoren afhankelijk, dat wij geen garanties kunnen geven dat alle wensen ook daadwerkelijk worden gehonoreerd. Ook hebben we een aantal opzeggingen gekregen. Dank voor het vroegtijdig melden. Doordat jullie dit nu al hebben gedaan, kunnen wij in een eerder stadium daarop anticiperen. Het is nog steeds flink puzzelen, maar het is wel fijner dan wanneer dat pas vlak voor publicatie gebeurt. 

  Let op! Je kunt je wensen of je afmelding nog doorgeven tot en met woensdag 15 mei.

  Stoppen
  Opzeggen van je lidmaatschap doe je bij de ledenadministratie. Als je het ons laat weten geldt dat niet als een opzegging. 

  Wensen
  Wil jij volgend seizoen bij jouw vriendin of vriend in een team, dan kun je dit kenbaar maken tot uiterlijk 15 mei bij je jeugdcoördinator. We willen dan graag van beide kinderen een bericht, zodat we zeker weten dat de wens van twee kanten komt. Het sturen van een wens is geen garantie, dat jullie ook daadwerkelijk bij elkaar in het team komen. We doen uiteraard wel ons best om het binnen de door ons gestelde uitgangspunten voor elkaar te krijgen. Verzoeken die na deze datum binnenkomen, kunnen we helaas niet meer in behandeling nemen.  

  Nog veel plezier met de komende trainingen en wedstrijden.

  De jeugdcommissie

  Jeugdcoördinatoren
  A/B: Timo 06-44348890 / Sander Peters 06-43565072
  C/D: Marcel Visser 06-14652574 / Annemieke de Mooij 06-34150167
  E/F: Annemieke Pronk 06-24559782 / Machiel Taal 06-21885703