• NOC*NSF heeft 1 - 9 oktober 2022 uitgeroepen tot landelijke week van de scheidsrechter. Vanzelfsprekend zal ook KVS/Groeneveld Keukens tijdens deze week deze onmisbare deelnemers aan elke korfbalwedstrijd extra in het zonnetje zetten!

  Zaterdag 1 oktober en zaterdag 8 oktober
  Op deze zaterdagen staat er een presentje voor alle scheidsrechters klaar, achter de bar! 
  Willen alle aanvoerders en/of team begeleiders er voor zorgen dat dit samen met het hele team aangeboden wordt?

  Fluiten met plezier
  Tijdens deze week van de scheidsrechter wil ik maar weer eens benadrukken dat iedereen die bij ons een wedstrijd komt fluiten, na afloop met een tevreden gevoel het veld moet afstappen.

  Daar kunnen we met zijn alle aan bijdragen door positieve coaching en aanmoediging van coaches, ouders en publiek gericht naar de ploeg. Ben je toch ergens ontevreden over, loop na afloop naar de scheidsrechter en maak een praatje. Vaak komen daar leuke gesprekken uit, die voor beide partijen goed kunnen zijn. 

  In ieder geval willen wij tijdens de week van de scheidsrechters er extra aandacht aan geven, dat iedereen die bij ons een wedstrijd komt fluiten, zich prettig, veilig en gewaardeerd voelt. 

  Want stel je eens voor....
  Daar sta je dan. Fluit in je handen, horloge voor de tijd en een blocnote om de stand bij te houden. Je speelt zelf wekelijks wedstijden, dus je weet echt wel wat de spelregels zijn dus dat gaat helemaal goed komen. De wedstrijd begint, en direct gaan de kinderen fanatiek proberen een doelpunt te maken. Bal naar binnen, doorloop, speler valt… "Hééééé Scheids dat is toch een overtreding!!" Jij vond het geen overtreding, dus je besluit door te laten spelen. Vanaf dat moment gaan spelers en coaches en publiek zich met van alles bemoeien. Je zwoegt je door de wedstrijd, maar na afloop besluit je.. dat fluiten is niks voor mij. Dat gezeur en alle andere denken het beter te zien dan jij.

  Dit is een situatie die best wel eens voorkomt, ook bij KVS. Een scheidsrechter die met de beste intentie de wedstrijd komt leiden, voelt zich na afloop teleurgesteld en heeft aan het fluiten van de wedstrijd geen plezier beleeft.

  Laten we dit bij KVS omdraaien zodat de scheidsrechters altijd met een goed gevoel van het veld stapt.

  Tips om de Scheidsrechters in het zonnetje te zetten

  • Moedig alleen het team aan, en bemoei je niet de beslissingen van de scheidsrechter.
  • Bied namens het hele team het cadeautje aan.
  • Drink na afloop met de scheids een drankje!
  • Zeg na afloop persoonlijk hoe fijn je het vond dat hij/zij er was en een compliment wordt altijd zeer gewaardeerd.
  • Ga na afloop samen met de scheidsrechter en de tegenstander op de foto. De foto kan worden opgestuurd naar annemiekedemooij@gmail.com. We besteden er dan via de site en social media extra aandacht aan. Of post hemzelf onder #scheidsbedankt.

  Ps. Vraag hier wel toestemming voor aan de scheidsrechter!

  Op 1 oktober spelen de volgende teams thuis:
  KVS: 1, 4, 2, A1, A3, B3, D3, D4, E2, E4, E5, E6, E7, F5

  Op 8 oktober spelen de volgende teams thuis:
  KVS: 5, 6, 7, 8, A2, B2, C1, C2, C3,C4,D2, E1, E3, F1, F2, F3, F4

  Maar ook voor alle teams die uit spelen, vergeet niet om de scheidsrechter een keer extra te bedanken!

  Diana Boogaard, 
  Scheidsrechters coördinator
  mickdaan@hotmail.com