• Afgelopen donderdag vond op ons veld de allereerste Giga-Kangoeroedag van KVS plaats. 

  400 kinderen

  Vier scholen uit de omgeving namen deel aan deze sportdag, met in totaal meer dan 400 sportende kinderen uit groep 1 en 2. Onder leiding van de Teamplayers-studenten van de Haagse sportopleidingen maakten zij op ons veld kennis met allerlei verschillende spelvormen en natuurlijk met de korfbalvereniging zelf. Onder een strakblauwe hemel met veel zon hadden de kinderen het zichtbaar naar hun zin.

  Kangoeroes

  Na afloop kreeg iedereen een uitnodiging mee om mee te trainen met de zogenoemde Kangoeroe Klup, het beweegaanbod dat KVS elke zaterdagochtend aanbiedt voor kinderen tussen de 3,5 en de 6 jaar. Afgelopen zaterdag kwamen al ongeveer 25 kinderen hun medaille ophalen (dit kan de komende zaterdagen overigens nog steeds!) en deden zo’n 10 kinderen mee aan de training. 

  Samenwerking

  Op enkele scholen die niet meedoen aan de Kangoeroedag worden clinics gegeven. Alhoewel KVS een stabiele aanwas van Kangoeroes kent de afgelopen jaren, wordt het beweegaanbod voor kleuters hiermee nog meer onder de aandacht gebracht.

  Alle Haagse korfbalverenigingen werken sinds 2021 samen om ledengroei te realiseren voor alle clubs in Den Haag en Scheveningen, ondersteund door de sportcoördinatoren van WSDH (Werkgever Sportclubs Den Haag), André Kuipers en Tymen Mos. Een belangrijk onderdeel hiervan is het intensiveren van het beweegaanbod voor kleuters. Geregeld vindt er met andere Haagse verenigingen overleg plaats; namens KVS zijn Anne en Peter aanwezig.

  Doe je ook mee?

  Zit je in groep 1 en 2 en wil je ook meedoen? Kom dan op zaterdagochtend (10 uur) bij KVS langs voor de Kangoeroe-training! Ook kinderen uit andere groepen kunnen natuurlijk kennismaken met korfbal en KVS; voor elke leeftijdscategorie biedt KVS trainingen aan. Laat even weten dat je komt via www.kvskorfbal.nl/proeftrainen.