• Vrijdag 16 september was er een speciale avond voor ouders van kinderen uit de C-, D-, E-, en F-categorie. Er kwam veel informatie voorbij over het reilen en zeilen binnen onze vereniging. Over wat voor vereniging wij willen zijn, wat we van elkaar verwachten en meer praktische zaken, bijvoorbeeld als het gaat om de trainingen en wedstrijden. Daarbij werd regelmatig de website geopend om te kijken waar een en ander te vinden is. Naast alle praktische informatie ging het ook over breed motorisch ontwikkelen en het actief nastreven van een positief sportklimaat bij KVS. De speler, de coach en de ouders spelen daarin een rol. 

  Positief en veilig sportklimaat
  Aan de hand van 11 stellingen bespraken we wat sportplezier bij KVS betekent. Een positief sportklimaat wil onder andere zeggen: je prettig voelen op de club en met plezier zo lang mogelijk blijven sporten. 

  Een voorbeeld was de stelling: ‘Als ik het niet eens ben met de scheidsrechter zal ik daar altijd wat van zeggen.’ Ouders konden door een witte of blauwe kaart op te steken hun mening geven en hier vervolgens over discussiëren.

  Wat kun je als ouder doen?
  Probeer een goede balans te vinden tussen verbeteren, plezier en motivatie. Wanneer je je vooral op winnen richt, levert sport vaak teleurstelling en frustratie op. Winnen hangt niet alleen van je kind af, want hij/zij kan het heel goed doen en toch verliezen. Prijs de wil om te winnen en leer hem/haar zich te richten op dat waar hij/zij zelf invloed op of controle over heeft: intentie, inzet en uitvoering. Het mooie is dat dit een positief effect heeft op zijn/haar prestaties op de lange termijn. Weet ook hoe je zelf relaxed blijft. Wanneer je zelf positief bent naar je kind, de trainer of andere ouders, zul je merken dat je omgeving mee verandert.

  De ouderavond eindigde met een gezellig drankje aan de bar. We willen alle aanwezige ouders bedanken voor hun enthousiasme, feedback en interesse!

  Belangrijke linkjes:
  - jaarplanning;
  - spelregels;
  - opstellingen (reserves, wissels);
  - tips positief coachen;
  - positief en veilig sportklimaat;
  - KNKV-app;
  contact

  Jeugdcommissie en bestuur KVS/Groeneveld Keukens