• NK 1e klasse KVS B1

    Nadat KVS/Groeneveld Keukens B1 vorige week het kampioenschap had binnengesleept, mocht het afgelopen zaterdag met zeven andere kampioenen uitkomen op het NK 1e Klasse voor B-teams. Om iets voor half acht in de ochtend vertrok de bus vanaf de Cremerweg richting Enschede naar het complex van korfbalvereniging NRC ’22. In totaal waren er zo’n 75 KVS-supporters naar Enschede afgereisd om onze B1 aan te moedigen.

    Als eerste stond de poulewedstrijd tegen KVZ (uit Zutphen) op het programma. KVS opende sterk, maar liet KVZ uitlopen naar 1-5. Die achterstand kwam de B1 niet meer te boven, waardoor de eerste poulewedstrijd met 4-9 verloren ging. In de tweede wedstrijd was MIA B1 uit Amersfoort – de latere toernooiwinnaar – de tegenstander. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. Zo ging de wedstrijd via 1-1, 2-2 en 3-3 naar 5-5, waarna KVS vlak voor tijd knap op een 6-5-voorsprong wist te komen. MIA maakte nog de gelijkmaker (6-6) en dit bleek achteraf het enige gelijkspel dat MIA incasseerde. De beginfase van de laatste poulewedstrijd (tegen PKC B2) ging gelijk op (2-2). Daarna nam de B1 het heft in handen en liep uit naar een comfortabele marge van drie (5-2). PKC kwam nog dichterbij maar KVS B1 stelde de zege veilig (6-5). In de wedstrijd om de 5e/6e plek (tegen Antilopen) stond er al snel een 0-4-achterstand op het scorebord. De B1 kwam sterk terug, kantelde de wedstrijd en nam zelfs een 5-4-voorsprong. Antilopen dwong echter een verlenging af (5-5), waarin de ploeg uit Leusden de betere ploeg was en met een 5-7-overwinning de 5e plek opeiste. KVS sloot uiteindelijk het seizoen af met een 6e plek op het landelijke eindtoernooi.

    Terug in Scheveningen werd iedereen onthaald door de meegereisde supporters. Veel dank voor de support!

    Spelers en coaches van de B1 kunnen trots terugkijken op een geslaagd en mooi jaar, met het NK van afgelopen zaterdag als een bekroning van het seizoen. 

    Zie hier voor de fotoreportage van Henk Schaap.