• KVS/Groeneveld Keukens is het nieuwe jaar uitstekend gestart. In een boeiende wedstrijd uit bij Nic. in Groningen pakte KVS de eerste, broodnodige overwinning van de zaalcompetitie. Bij rust keek KVS nog tegen een 13-11 achterstand aan maar met een fabelachtige reeks aan het eind van de 2e helft boog KVS 10 minuten voor tijd een 20-17 achterstand om in een 20-26 overwinning. KVS is nog lang niet uit de zorgen maar een geweldige opsteker is het wel.

Voor de selectie was het zaterdag een dag op ‘verplaatsing’. In de middag mocht KVS 2 in Friesland aantreden tegen LDODK 3. De topclub uit Terwispel/Gorredijk heeft een sterke en brede selectie, dat ondervond ook KVS 2. LDODK 3 bleek zaterdagmiddag een maatje te groot voor het hardwerkende 2e, het verloor uiteindelijk afgetekend met 25-16 van de Friezen.

Na de wedstrijd van KVS 2 vervolgde de selectie haar reis naar Groningen waar KVS 1 in de avond tegen Nic. 1 zou aantreden. Na 4 nederlagen op rij was dit een ‘must win’ wedstrijd gezien de stand en ontwikkelingen in de poule. Dat winnen in Groningen niet onmogelijk is lieten de (voetbal)amateurs van Spakenburg eerder in de week al zien na een sensationele 2-3 overwinning in de bekercompetitie op profclub FC Groningen. Uiteraard gaat een vergelijking tussen KVS en Nic. in dit geval niet op maar toch werd Nic. gezien als de favoriet. Op het veld speelt het, ondanks dat het onderaan staat, een klasse hoger en in de zaalcompetitie heeft het al 5 punten gehaald. Zo kwam titelfavoriet Wageningen eerder in Groningen niet verder dan een gelijkspel (24-24).

Ondanks de verre uitwedstrijd wist KVS 1 zich gesteund door de spelers en speelsters van KVS 5 die een off-site weekend in Groningen hadden gepland. Daarnaast had ‘Oma Vrolijk met kleinzoon Tygo Kruit’ ook nog is de balsponsoring opgeëist wat voor KVS een mentale opsteker geweest moet zijn dat de wedstrijdbal deels ‘Schevenings’ was. Het werd dan ook een uiterst boeiend duel waar in de beginfase beide ploegen elkaar volledig in evenwicht hielden. Zo ging het van 3-3 naar 7-7 naar 11-11 maar sloeg Nic. met 2 rake afstandsschoten vlak voor rust een gaatje naar 13-11 wat tevens de ruststand was.

KVS leek het gaatje in de 2e helft te gaan dichten maar het missen van een strafworp bij een stand van 12-11 werd aan de andere kant meteen afgestraft waardoor het gat van 2 bleef. Toch wist KVS langszij te komen mede dankzij o.a. een fraaie doorloopbal van Laura Dijkhuizen die daarmee haar gemiste strafworp van even daarvoor weer helemaal goedmaakte. KVS probeerde na de gelijkmaker (15-15) door te drukken maar deed dat net iets te enthousiast. Even was de organisatie weg en daar maakte Nic. slim gebruik van want voor het eerst in de wedstrijd wist Nic. uit te lopen naar een voorsprong van 3 doelpunten (18-15). Met de nodige wissels en een time-out probeerde het KVS trainersduo Kuipers/van der Plas het uitgestippelde aanvalsplan weer in de ploeg te krijgen. KVS wist het gat niet meteen te dichten maar zag Nic. ook niet verder uitlopen en zo stond het 10 minuten voor tijd 20-17 voor de Groningers. Wat daarna gebeurde kan misschien wel omschreven worden als ‘SV Spakenburg-achtig’ want het speelde misschien wel de beste 10 minuten van de hele zaalcompetitie tot nu toe. Met een geweldige serie van 9 doelpunten op rij en het verdedigend op orde hebben door Nic. geen enkel doelpunt meer toe te staan in de slotfase, won KVS uiteindelijk bijzonder fraai met 20-26.

Daarna bleef het nog lang onrustig in Groningen, de selectie en KVS 5 vierden de overwinning tot in de late uurtjes in het Groningense nachtleven waar het pas op zondag zou terugkeren naar Scheveningen.

Maar lang kan er niet gefeest worden want zaterdag wacht het 4-punten duel tegen De Meervogels. De minst verre uitwedstrijd van allemaal en dus roept de selectie iedere KVS’er op om naar Zoetermeer te komen om KVS 1 aan te moedigen naar misschien wel de 2e overwinning van het seizoen. Aanvang 19:30u Sporthal de Veur, Zoetermeer.

Doelpunten: Madjid Korodowou 6, Pieter Redelijkheid 6, Youri Nadorp 6, Fleur van de Ende 2, Jarmo Jongman 2, Laura Dijkhuizen 2, Gijs Gillissen 2

Naar de foto's van Henk Schaap.