• Op vrijdagavond 9 september organiseerde korfbalvereniging KVS/Groeneveld Keukens het Haringbokaal-toernooi in het Cas van Dijk-park (Westbroekpark). De Dagvisser Haringbokaal is een jaarlijks terugkerend toernooi voor recreantenteams waar verschillende verenigingen aan meedoen. Afgelopen vrijdag was een bijzondere editie: het was alweer de 25e keer dat KVS de Haringbokaal organiseerde. Het toernooi vormde in feite de opening van het nieuwe korfbalseizoen, want afgelopen zaterdag speelden alle KVS-teams hun eerste competitiewedstrijd.

Een mooi aantal van zeven teams (van zes verenigingen) deed mee. Stadsgenoot Achilles was ook van de partij en vaardigde zelfs twee teams af. In de strijd om wie de winnaar van de Haringbokaal zou worden, bleef het tot en met de laatste wedstrijd spannend. Een doelpunt in de allerlaatste seconde van het Delftse Fortuna zorgde ervoor dat de eerste plek naar MIA ging. In een gezellige ambiance en onder luid gejuich kreeg het team uit Amersfoort de Haringbokaal in het KVS-clubhuis uitgereikt, vanuit KVS overigens op Scheveningse wijze (in klederdracht!). Avanti uit Pijnacker eindigde als tweede en TOP (Sassenheim) en Fortuna maakten samen het podium compleet.

Elk team werd traditiegetrouw een schaal met heerlijke haring overhandigd. De haring was andermaal mogelijk gemaakt door restaurant De Dagvisser aan de Scheveningse haven, waarvoor veel dank. De teams kijken terug op een mooie editie van het toernooi. KVS bedankt de algehele organisatie die wederom in handen was van Annenel en Ellen, de scheidsrechters van de avond, de wedstrijdtafel, de EHBO-tafel en al het barpersoneel dat de avond mede mogelijk maakte.