• KVS is de eerste helft van het veldseizoen positief geëindigd door nummer laatst Velocitas met 27-15 te verslaan. Ondanks de ruime overwinning gaf Velocitas zich niet zonder slag of stoot gewonnen want de Leiderdorpers maakte KVS zeker in de eerste helft het nog bijzonder lastig. De overwinning, mede dankzij uitblinkster Naomi Grootscholten. kreeg pas in de 2e helft gestalte waarin KVS met 17 doelpunten op overtuigende wijze de klus klaarde. Naomi Grootscholten had met 5 treffers ook nog is een belangrijk aandeel in de 27-15 overwinning.

KVS speelde zaterdagmiddag de 8e speelronde wat ook meteen de 1e terugwedstrijd van de veldcompetitie is. Sinds enkele jaren wordt de 8e speelronde al voor de zaalcompetitie gepland iets wat steeds meer weerstand oproept bij spelers, toeschouwers en bestuurders. Terwijl de top van Nederland zich allang voorbereid op de Zaalcompetitie daar ploetert de subtop vaak onder herfstige omstandigheden tot ver in Oktober door op het veld. Het is niet fijn voor de spelers, niet leuk voor de verkleumende toeschouwers en doordat er gewoon minder toeschouwers komen lijdt ook de clubkas eronder. Hoog tijd om het speelschema te herzien en de 2e helft veldcompetitie een week langer in de lente door te laten gaan in plaats van in de herfst.

Ondanks het kletsnatte weer was het toch nog gezellig druk op het Cas-van-Dijk Park waar KVS en Velocitas beide binnen 15 tellen wisten te scoren. De bliksemstart kreeg echter geen gevolg, het 2e aanvalsvak met Madjid Korodowou en Christiaan Spaans werd in de 1e helft kort verdedigd en te ver naar buiten gedrukt. Het duurde dan ook meer dan 6 minuten voordat KVS het 2e doelpunt wist te maken. Zo ging de wedstrijd in de beginfase tot aan 4-3 gelijk op. In het andere vak was er mooi duel tussen Gijs Gillissen aan Siem van Osnabrugge. Onsnabrugge, die in het verleden met TOP A1 de ‘Ziggo-Finale’ wist te winnen, is een vergelijkbare speler als Gillissen en zorgde met name voor het gevaar aan Leiderdorperse zijde. Pas tegen het eind van de 1e helft wist KVS een gaatje te slaan mede dankzij doelpunten van Naomi Grootscholten. De in De Lier woonachtige Grootscholten speelde een sterke 1e helft en dirigeerde haar vak met al haar ervaring op uitstekende wijze waardoor KVS uiteindelijk met een 10-6 voorsprong ging rusten.

Het was Velocitas dat na rust wist te scoren en de stand op 10-7 bracht. Maar van een aansluitingstreffer was geen sprake want vanaf dat moment liep het bij KVS, net als een week eerder tegen OVVO, als een trein. Uit alle hoeken en gaten vlogen de ballen erin en wisten ook de jonkies Korodowou en Spaans weer te scoren waardoor KVS uitliep naar een 17-9 voorsprong halverwege de 2e helft. Het verzet van de Leiderdorpers was daarmee gebroken waardoor het leek alsof KVS wat frivoler ging spelen. Het bleef wel zuiver schieten maar liet tegelijkertijd verdedigend de teugels wat vieren waardoor er over-en-weer werd gescoord met een 24-13 tussenstand als gevolg. Noemenswaardig was het vrijwel foutloze optreden van het arbitrale duo Schippers en Schippers. Zij zagen in de slotfase ook nog Larissa Lazarom haar eerste 2 doelpunten van de wedstrijd maken maar het was Gijs Gillisen die zowel het eerste als het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte en daarmee de eindstand op 27-15 bepaalde.

Voor KVS eindigt hiermee de eerste helft van het veldseizoen en kan het zich voorbereiden op de Zaalcompetitie. De voorbereiding zal voor KVS met name plaatsvinden tijdens de ‘Haagse Korfbal Dagen’ die dit jaar plaatsvindt van Donderdag 11 november tot en met Zaterdag 20 november. KVS verdedigt dit jaar haar titel nadat het de vorige editie (2019) wist te winnen na een zinderende finale tegen Zaalhoofdklasser Fiks uit Oegstgeest.

Doelpunten : Naomi Grootscholten 5, Laura Dijkhuizen 4, Gijs Gillissen 4, Madjd Korodowou 4, Pieter Redelijkeheid 3, Christiaan Spaans 3, Larissa Lazarom 2, Fleur van der Ende 1, Jarmo Jongman 1