• De herhaling van de finale van de Haagse Korfbal Dagen leverde zaterdagavond niet het verwachte vuurwerk op zoals verwacht. KVS/Maritiem won in Sporthal de Blinkerd met speels gemak de eerste zaalcompetitiewedstrijd met 30-16 van stadsgenoot HKV/Ons Eibernest. Waar het een week eerder nog enigszins spannend was bij rust, liet KVS er dit keer geen misverstand over bestaan. Het leidde bij rust al met 19-10 en speelde de 2e helft de wedstrijd gedegen uit naar een 30-16 overwinning. Gijs Gillissen werd met 7 doelpunten topscoorder van het duel.

    Onzekerheid

    7 maart 2020 speelde KVS voor het laatst een officiële zaalwedstrijd waar toen, in een afgeladen Sporthal de Blinkerd, KVS in een zinderende wedstrijd met 22-22 gelijkspeelde tegen GKV. Het was ook meteen de laatste wedstrijd van dat seizoen die door Coronamaatregelen niet meer werd uitgespeeld en het seizoen 2020-2021 vond zelfs helemaal geen doorgang. Lang hadden de spelers dan ook uitgekeken naar het zaalseizoen 2021-2022 maar ook nu zaaiden de nieuwe coronamaatregelen twijfels over het mogelijk verdere verloop van de competitie. In een akelig lege Blinkerd hing het als een grauwe deken over het duel die een week eerder nog in de Eibernest-Hal werd gespeeld waar KVS dankzij een 15-25 zege de Haagse Korfbal Dagen op haar naam wist te schrijven.

    Wedstrijd werd nooit een wedstrijd 

    KVS schoot uit de startblokken waar Jill Buytelaar na amper 8 tellen de 1-0 aantekende gevolgd door een doelpunt van Fleur van der Ende. Net als vorige week hadden de KVS dames ook nu weer een belangrijk aandeel in de zege. Niet alleen aanvallend waren ze op dreef ook verdedigend gaven ze zoveel druk waardoor de dames van Eibernest nauwelijks tot goede doelpogingen kwamen. Bij Eibernest lukte er maar weinig, het grossierde in onnodig balverlies, miscommunicatie en plaatsfouten waardoor KVS veelvuldig de bal in de aanval had en het als snel uitliep naar een 10-3 tussenstand, waarna de wedstrijd eigenlijk nooit meer een wedstrijd werd. KVS dicteerde op alle fronten en schoot de eerste zeker niet onaardig maar had met iets focus nog veel ruimer kunnen leiden dan de 19-10 voorsprong bij rust. Ook de eerste 2 doelpunten in de 2e helft werden gemaakt door de dames: Fleur van der Ende en Laura Dijkhuizen zorgde voor de 21-10. Ongemerkt liet KVS vanaf dat moment de teugels wat vieren, misschien dat de zware voorbereiding met 5 wedstrijden in 10 dagen daar wel debet aan was. KVS speelde in een net iets lager tempo en miste net wat precisie in de afwerking van de vele kansen. Hoogtepunt was misschien wel de invalbeurt van Daan Ruha (KVS 2) die zijn eerste doelpoging meteen raak zag gaan waardoor de hele 'KVS bank' zowat het veld in rende om het te vieren. KVS won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 30-16 maar na afloop heerste er eerder gelatenheid dan vreugde want het wordt toch weer afwachten hoe het verdere verloop van de competitie zal gaan met de nieuwe coronamaatregelen.

    Doelpunten: Gijs Gillissen 7, Fleur van der Ende 5, Laura Dijkhuizen 4, Jarmo Jongman 4, Jill Buytelaar 3, Madjid Korodowou 3, Mrtine Rog 2, Pieter Redelijkeheid 1, Daan Ruha 1