• Ondanks een tomeloze inzet is KVS er zaterdag niet in geslaagd om Nieuwerkerk te verslaan. KVS had geleerd van de nederlaag tegen Unitas want het bood veel meer fysieke weerstand tegen de titelkandidaat. KVS keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, kwam een aantal keren knap dichtbij maar het ontbrak aan echte aanvalskracht om het Nieuwerkerk daadwerkelijk moeilijk te maken. Door de nederlaag staat KVS nu 3e in poule.

De week begon voor de selectie in mineur, niet alleen de nederlaag tegen Unitas zorgde voor wat sombere gezichten op de training ook het nieuws dat Youri Nadorp na een ongelukkige buiteling voorlopig (?) buitenspel staat werkte ook niet mee. Daarbovenop kwam nog dat Martine Rog, die vorige week al na 3 minuten geblesseerd uitviel, niet helemaal wedstrijdfit aan de start zou verschijnen. Sowieso was het puzzelen qua bezetting voor de selectieteams, bij KVS 3 was de situatie zelfs zo nijpend dat er B-Jeugd spelers nodig waren om de boel te complementeren. Zorgelijke tijden maar desondanks wist trainer/coach Andere Kuipers een volwaardig team binnen de lijnen te krijgen om de strijd met Nieuwerkerk aan te gaan.

De beginfase was het vooral zoeken voor beide ploegen die tot aan 2-3 redelijk gelijk opging. Vanaf dat moment was Nieuwerkerk duidelijk de bovenliggende partij. Vanaf 3-5 scoorde het vier keer op rij en liep de ploeg van oud-international Leon Simons uit naar 3-9. Het noopte de andere oud-international Andre Kuipers tot een time-out en het inbrengen van Jarmo Jongman. De time-0ut en de wissel pakte prima uit, KVS vocht zich terug tot een 8-9 achterstand. Toch was het een onbevredigend slot van de 1e helft voor KVS want waar KVS hard had gewerkt om terug te komen in de wedstrijd daar zag het Nieuwerkerk toch weer uitlopen waar het net wat makkelijker leek te gaan allemaal. Met wisselende aanvallen zorgden ze voor veel dynamiek en de daaruit voortvloeiende kansen, het zorgde ervoor dat KVS met 3 doelpunten achterstand de rust in ging (8-11).

Een achterstand die gedurende de 2e helft bleef staan maar die met het wederom inbrengen van Jarmo Jongman weer werd verkleind tot 12-14. Het KVS publiek liet van zich horen en een stuntje leek misschien wel in de maak maar het waren onnodige, of misschien wel discutabele, strafworpen die dat verhinderden. Met iets meer focus in de verdediging en iets scherper in de afronding (er gingen weer teveel vrijeballen verloren) had KVS dichterbij kunnen komen maar het was Nieuwerkerk dat kleine foutjes meteen afstrafte en uiteindelijk gemakkelijk uitliep naar een iet wat geflatteerde 14-21 overwinning, ook al gaf het wedstrijdformulier een 14-20 eindstand aan.

Na 2 thuiswedstrijden speelt KVS 1 volgende week uit tegen nummer 4 OVVO, de wedstrijd in Maarssen (Sportpark Daalseweide) begint om 16:00u, support is altijd welkom.

Doelpunten: Gijs Gillissen 6, Pieter Redelijkheid 3, Madjid Korodowou 1, Christiaan Spaans 1, Jarmo Jongman 1, Laura Dijkhuizen 1, Naomi Grootscholten 1