• Op basis van scorebordjournalistiek oogt een 11-22 uitoverwinning tegen Antilopen als redelijk eenvoudig maar niets was minder waar. Na de kraker van een week eerder tegen Die Haghe, waarin KVS op het tandvlees een gelijkspel uit het vuur wist te slepen, verliep ook de 1e helft tegen Antilopen uiterst moeizaam.

    De score werd na amper 2 minuten spelen nog wel geopend door Youri Nadorp (0-1) het duurde tot maar liefst halverwege de 1ehelft eer KVS het tweede doelpunt wist te produceren. Ondertussen had Antilopen al 4x gescoord waardoor er een tussenstand van 4-2 op het bord stond. De Leusdenaren, die deze week de komst van korfbaldier Wouter van Brenk als nieuwe hoofdcoach bekend maakte, verdedigde de voorsprong met verve. Toch gingen Antilopen en KVS met een gelijke stand de rust in (6-6) en dat was mede te danken aan de 2 doelpunten die Fleur van der Ende in de slotfase van de 1e helft wist te maken.

    Mogelijk was het de thee of de tactische aanwijzingen van trainer/coach Andre Kuipers in de rust want KVS kwam getergd uit de kleedkamers. In de eerste de beste aanval zorgde Larissa Lazarom voor de 6-7 wat een voorbode bleek voor het verdere verloop van de wedstrijd. Waar KVS in de 1e helft nog moeizaam tot scoren kwam zo makkelijk en soepeltjes ging het de 2e helft. KVS liet eindelijk de vorm zien die het regelmatig in de zaalcompetitie had getoond. Antilopen dat nog even terug kwam van 6-11 naar 8-11 was de 2e helft dan ook geen partij meer voor KVS. Een prima 2e helft leidde uiteindelijk tot een zeer ruime 11-22 overwinning in een wedstrijd met 2 gezichten.

    Doordat naaste concurrent Die Haghe ook haar wedstrijd wist te winnen (17-14 tegen Tweemaal Zes) blijft het gat tussen de ‘Supervissen’ en de ‘Kanaries’ nog altijd 3 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Op Zaterdag 3 juni speelt KVS thuis tegen de nummer 3 Dindoa, een wedstrijd om naar uit te kijken.

    Doelpunten: Youri Nadorp 5, Fleur van der Ende 4, Gijs Gillissen 4, Larissa Lazarom 3, Pieter Redelijkheid 2, Jarmo Jongman 2, Madjid Korodowou 1, Martine Rog 1

    Naar de fotoreportage van Henk Schaap en Eric van der Ende.