• KVS/Groeneveld Keukens wint eerste zaalwedstrijd

  KVS/Groeneveld Keukens 1 is de zaalcompetitie gestart met een ruime overwinning op GKV/Enomics. In de vertrouwde thuishal de Blinkerd won het team van trainer/coach Patrick den Hertog, die in het verleden ook GKV onder zijn hoede had, na een 10-6 ruststand uiteindelijk met 25-17. Het spoelde zo de kater weg van een teleurstellend optreden tijdens de Haagse Korfbaldagen.

  Traditiegetrouw start het zaalseizoen van KVS met deelname aan De Haagse Korfbaldagen, misschien wel het grootste indoor korfbaltoernooi ter wereld. Ondanks dat KVS de afgelopen 3 edities wist te winnen, en zich daarmee beste club van Den Haag mocht noemen, behoorde KVS dit jaar niet tot de favorieten. Dit heeft uiteraard alles te maken met het vertrek van een behoorlijk aantal routiniers aan het eind van vorig seizoen. Maar dat KVS er na de 1e ronde meteen uit lag na 2 ruime nederlagen tegen respectievelijk Die Haghe en Fiks was toch wel een kleine tegenvaller. Die Haghe won uiteindelijk verdiend het toernooi door in de finale Achilles te verslaan.

  Maar, Ieder nadeel heeft een voordeel zei een voetballegende ooit want KVS had dan wel minder wedstrijden ter voorbereiding, het kwam afgelopen zaterdag uitermate fris aan de start. Kennelijk had de rust goed gedaan. GKV was misschien ook wel de juiste tegenstander om tegen de starten want ook de Gorcummers zagen, net als KVS, aan het eind van vorig seizoen een aantal routiniers stoppen. Daarnaast speelde GKV geen gelukkige veldcompetitie waarin het laatste werd in de Hoofdklasse poule, waar KVS zich (voorlopig) knap staande wist te houden in de Ereklasse. Toch zit er tussen het veld en de zaal een wereld van verschil en is zo’n eerste wedstrijd ook lastig in te schatten hoe het zit qua verhoudingen.

  Al snel bleek KVS een maatje te groot te zijn voor GKV. Want was het verschil bij rust nog 4 doelpunten (10-6) zo liep het verschil halverwege de tweede helft zelfs op naar 10. Ondanks dat er maar liefst 5 andere, jongere basisspelers ten opzichte van vorig jaar in het veld stonden, speelde KVS erg volwassen. Met veel power en lengte werd GKV uiteindelijk met 25-17 verslagen, waarin Dominique Raats haar goede optreden in KVS 2 beloond zag worden met een aantal speelminuten in KVS 1. De fraaie overwinning moet vertrouwen geven voor de komende uitwedstrijd tegen Swift, die ook meteen de verste is van dit seizoen. Was het vorig jaar nog naar Groningen, Friesland en Drenthe zo mag KVS 1 zich gelukkig prijzen met slechts 1 wedstrijd in Zeeland en de overige wedstrijden allemaal relatief dicht bij huis in Zuid-Holland. 

  Komende tegenstander Swift (M) was zaterdag niet opgewassen tegen de absolute titelfavoriet Deetos/QLS (24-17) en zal zich voor het thuispubliek zeker willen revancheren. Voor KVS 1, waar behoud de doelstelling is, zou een overwinning een ‘pikstart’ betekenen. Al blijft het lastig inschatten door al het (opvallende) forse verloop binnen de selecties, Deetos is toch wel de favoriet voor de titel en Valto met een stabiele selectie als mogelijke outsider. Daaronder lijken de meeste ploegen wel redelijk aan elkaar gewaagd en dus zou een 4 uit 2 wel heel welkom zijn en de gedroomde start van de zaalcompetitie.

  De wedstrijd in sporthal De Sprong in Middelburg begint zaterdagavond om 19:40 uur.