• KVS/Groeneveld Keukens stunt tegen koploper DeetosSnel

De korfballers van KVS/Groeneveld Keukens zijn erin geslaagd om koploper DeetosSnel/QLS de allereerste nederlaag van het zaalseizoen toe te brengen. De overwinning was volledig verdiend: in Dordrecht domineerde KVS – tot zaterdag de hekkensluiter in de Hoofdklasse B – de wedstrijd van begin tot eind. De Scheveningers startten onder het toeziend oog van zo’n dertig meegereisde supporters dan ook furieus aan de wedstrijd. Binnen no-time stond er via 0-3 een 1-4-voorsprong voor KVS op het scorebord. Alhoewel DeetosSnel de spanning terugbracht (4-5), liep KVS weer uit naar een marge van drie goals (5-8 en 6-9). Vlak voor rust zetten de Dordtenaren aan en zo trok het toch nog de stand gelijk (9-9). Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 9-10-voorsprong voor KVS de rust in.

Na een vlotte gelijkmaker van DeetosSnel direct na rust (10-10) ging KVS verder waar het de eerste helft was gebleven, namelijk zowel verdedigend als aanvallend DeetosSnel de baas zijn. De 10-10 was hiermee ook de laatste keer dat het gelijkstond in de wedstrijd. De thuisploeg begon steeds meer achter de feiten aan te lopen. Zo vergrootte KVS de voorsprong naar 5 goals, en via 10-15 stond er 9 minuten voor tijd een 11-16-voorsprong voor KVS op het scorebord. Binnen twee minuten dichtte DeetosSnel het gat echter weer tot 3 goals (14-17) en zo was de spanning flink voelbaar in de DeetosSnel-hal in Dordrecht. Met nog 6 minuten op de klok scoorde KVS de belangrijke 14-18. Daar waar DeetosSnel wellicht weer even hoop leek te krijgen (15-18), deed KVS meteen wat terug en zo stond er ruim 3 minuten voor tijd 16-20 op het scorebord. Ook de slotfase was voor KVS en zo begon het meegereisde publiek 1 minuut voor tijd – bij een 17-21-tussenstand – de overwinning alvast te vieren. Eindstand 18-21.

Een dikverdiende overwinning voor KVS op de tot zaterdag ongeslagen koploper DeetosSnel. Zowel aanvallend als verdedigend speelde KVS een ijzersterke pot en dit gevoel zal het mee willen nemen naar de komende weken. Door deze zege verlaat KVS de laatste plek op de ranglijst en staat het nu zevende. Aangezien ook de nummer 7 zal degraderen uit de Hoofdklasse, moet KVS de komende weken nog aan de bak, te beginnen aanstaande zaterdag in de Blinkerd (19.40 uur tegen Valto).

KVS 2 kwam ook uit tegen DeetosSnel en stond vrijwel de gehele wedstrijd achter. In de tweede helft sloop KVS dichterbij en dichtte het gat tot 2 goals maar dichterbij kwam het niet meer, eindstand 26-22. Op de ranglijst duldt KVS nu GKV naast zich en dus is het ook voor het 2e zaak om de komende weken punten te blijven pakken. Aanstaande zaterdag is SKF de tegenstander; aanvang 18.00 uur in de Blinkerd.

De A1 pakte belangrijke punten uit bij KOAG en klom naar plek 4. C1 won midweeks en ook zaterdag won het, van ONDO, en klimt daarmee naar plek 3. Ook de D1, D3 en F1 wonnen en maken nog kans op het kampioenschap. KVS 4 en E3 liggen na hun overwinningen op kampioenskoers, net als de A3.

Naar de fotoserie van Eric van der Ende en Henk Schaap.