• KVS heeft dinsdagavond zijn missie voltooid dankzij een 30-21 overwinning op mede-concurrent Nic. speelt het ook komend seizoen in de Hoofdklasse. Het duel, dat vanwege trieste omstandigheden was verplaatst, kende een doelpuntrijke beginfase. KVS en Nic. hielden elkaar halverwege de 1e helft tot aan 11-11 in evenwicht maar werd daarna gedomineerd door KVS. Bij rust stond het al 17-12 waarna, ondanks een doelpuntloze periode in de 2e helft, Nic. met duidelijke cijfers werd verslagen. Jarmo Jongman was in deze wedstrijd met maar liefst 9 treffers het meest op schot.

  KVS-Nic. zou afgelopen zaterdag een mooi affiche geweest moeten zijn van een rechtstreeks duel waarbij de winnaar verzekerd zou zijn van een nieuw seizoen Hoofdklasse. Een bomvolle Blinkerd, sfeer en ambiance, opzwepende muziek en misschien wel een heerlijk duel op het scherpst van de snede. Maar het liep allemaal anders want Nic. en KV Hoogkerk (waar Nic. een jeugd samenwerking mee heeft) werden opgeschrikt door het droevige en onwaarschijnlijke bericht van het onverwachts overlijden van jeugdlid Milou Stephanie Dussel (13). In verband met de herdenking van Milou werden alle wedstrijden van zowel Nic. en KV Hoogkerk afgelopen weekend geschrapt. Door het krappe competitieschema en mogelijk ook vanwege de belangen (hoe surreëel dan ook) stond de wedstijd amper 3 dagen later alweer op de agenda. Een midweekse wedstrijd is normaal al verre van ideaal maar als de reis ook nog eens een ritje vanuit Groningen beslaat en je misschien nog gewerkt hebt of gestudeerd en met alle emotionele toestanden van de afgelopen dagen dan kunnen we niets anders dan respect tonen aan de selectie van Nic. Op verzoek van het bestuur van Nic. hield KVS voorzitter Peter van der Zwan, voorafgaand aan de wedstrijd, een korte toesprak waarin de verslagenheid duidelijk tot uiting kwam. Uit respect voor de nabestaanden werd de toespraak afgesloten met een indrukwekkend en emotionele 1 minuut stilte.

  De opdracht voor beide ploegen was vooraf helder, de winnaar zou verzekerd zijn van een Hoofdklasse-ticket voor volgend seizoen. De (toch nog) halfvol gevulde Blinkerd zag een aantrekkelijke beginfase waar de doelpunten door zowel KVS als Nic. makkelijk werden gemaakt. Zo was het halverwege de 1e helft al 11-11 maar wist KVS voor het eerst een gaatje naar 13-11 te slaan dankzij 2 treffers van Gijs Gillissen die lekker in de wedstrijd zat. KVS zette de goede lijn voort en kreeg bovendien wat meer grip op met name de dames van Nic. die voor het merendeel van de Groningse doelpunten verantwoordelijk waren. Zo stond het aan het eind van de 1e helft 17-12 op het bord.

  Maar toen Nic. direct de eerste bal in de 2e helft wist te scoren kreeg het misschien toch weer hoop. Die hoop werd gelijk teniet gedaan door een fraaie doorloopbal en 3e doelpunt van Fleur van der Ende, gevolgd door de 19-13 van Laura Dijkhuizen. KVS speelde eigenlijk vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd maar kwam de doelpuntenmachine na enkele wissels even tot stilstand. Mogelijk had het met automatisme te maken want de basis-8 wisten elkaar tot dan toe uitstekend te vinden. Nic. wist echter niet te profiteren, de schotvaardige dames van de 1e helft leken er doorheen te zitten maar werden bovendien ook uitstekend verdedigd. Wat dat betreft was het uitstekende verdedigende spel van Martine Rog noemenswaardig. Ook de slotfase was voor KVS, met name Jarmo Jongman was levensgevaarlijk hij ging dan ook hartstochtelijk opzoek naar zijn 10e treffer. Dat lukte uiteindelijk niet maar met 9 treffers was hij wel de ‘Man-of-the-Match’. KVS won uiteindelijk met 30-21 en vierde het behoud van Hoofdklasse-deelname op gepaste en ingetogen wijze op een avond die misschien wel meer in het teken stond van emoties en verdriet dan van korfbal.

  KVS speelt aanstaande zaterdag 25 maart de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 19:00 treedt het aan tegen regiogenoot De Meervogels. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel maar er zijn nog uitdagingen om er toch vol voor te gaan. Zo heeft KVS een negatief doelsaldo (-8) en daarnaast het meeste aantal tegendoelpunten van de poule, kortom hier kan nog aan gewerkt worden.

  Doelpunten: Jarmo Jongman 9, Gijs Gillissen 7, Laura Dijkhuizen 4, Fleur van der Ende 4, Youri Nadorp 3, Larissa Lazarom 1, Madjid Korodowou 1, Martine Rog 1

  Naar de wedstrijdfoto's!