• KVS/Groeneveld Keukens mist schotkracht tegen DeetosSnel/QLS

Het is KVS/Groeneveld Keukens zaterdagavond niet gelukt om bonuspunten af te snoepen tegen titelfavoriet DeetosSnel/QLS. In een weinig doelpuntrijke wedstrijd keken de Supervissen bij rust al tegen een 6-12 achterstand aan die het, ondanks alle goede intenties, niet te boven kwam in de 2e helft. De Dordtenaren gingen er uiteindelijk met een 13-17 overwinning waardoor KVS op 2 punten uit 3 gespeelde wedstrijden blijft steken.

Onder toeziend oog van oud-KVS trainer/coach Kees-Jan Oppe (zoon Mees Oppe speelt in DeetosSnel 1) begonnen beide ploegen flitsend aan de wedstrijd waarbij de eerste schoten over-en-weer raak waren. Een opmaat voor een doelpuntrijke wedstrijd werd het echter niet. KVS kwam gedurende de 1e helft nog maar moeizaam tot scoren en ook al deed DeetosSnel het niet veel beter doordat het meer schotpogingen kreeg door een sterke rebound wisten zij wel zo nu en dan te scoren. Zo liepen de Dordtenaren heel langzaam weg van KVS, waar trainer/coach Patrick den Hertog met een omzetting bij de heren nog trachtte om het tij te keren. Sowieso zat het voor de selectie niet mee want zo zat Jarmo Jongman, toch een van weinig overgebleven spelers met ervaring, geblesseerd aan de kant. De ruststand werd dan ook bereikt met een 6-12 achterstand wat een lastige opgave zou worden voor de 2e helft en al helemaal tegen de torenhoge titelfavoriet, die vorig jaar nog uitkwam in de Korfbal League II.

KVS werkte de 2e helft hard en deed er alles aan om er nog een wedstrijd van te maken maar het kwam moeizaam door de stugge verdediging van DeetosSnel heen. Bij de gasten lukte er in de 2e helft overigens nog minder maar kon het nogal altijd teren op de ruim verkregen marge uit de 1e helft. KVS wist DeetosSnel de 2e helft op slechts 5 tegentreffers te houden en dat is eigenlijk een geweldige prestatie want dat gaat waarschijnlijk dit seizoen niet nog een keer gebeuren. Het is daarom ontzettend jammer dat het bij KVS aan schotkracht ontbrak in de 2e helft want het had zomaar voor een stuntje kunnen zorgen tegen een ploeg die in principe beter is maar zaterdag zeker niet op hun best waren. Einduitslag: 13-17.

Volgende week kan KVS zich op gaan maken voor een heet avondje in het Westland als in het De Lier tegen Valto uit gaat komen. Valto dat vooraf werd gezien als mogelijk uitdager van DeetosSnel is met 3 uit 3 voorlopig leider van ‘het peloton’ achter de 2 tot nu toe ongeslagen koplopers DeetosSnel en De Meervogels. Zoals eerder beschreven zijn de verschillen in ‘het peloton’ klein en daarom is met name de zure nederlaag van vorige week tegen Swift (M) ontzettend balen. Ieder punt voor lijfsbehoud is er een, de terugkeer van Jarmo Jongman is daarom cruciaal want alleen op volle oorlogssterkte kan er mogelijk een resultaat worden gehaald tegen een meer ervaren Valto. De wedstrijd in Sporthal Vreeloo begint om 18:40 uur en, zoals altijd, is support van harte welkom!