• KVS/Groeneveld Keukens komt vroege achterstand niet te boven

    In de Vreelohal in de Lier zijn de korfballers van KVS/Groeneveld Keukens er zaterdag niet in geslaagd de vierde competitiewedstrijd in winst om te zetten. Met doelpunten van Anniek Bouwman (1-1) en Larissa Lazarom (2-2) blijft KVS aan het begin van de wedstrijd in het spoor van de thuisploeg. Het achttal uit De Lier weet daarna naar een voorsprong van vier punten te sprinten (6-2 en 8-4). KVS toont echter veerkracht en weet het gat tot 2 punten terug te brengen via goals van Madjid Korodowou (10-7 en 10-8). Madjid zou er deze wedstrijd uiteindelijk 6 scoren en werd daarmee topscorer aan Scheveningse zijde. Valto slaat daarna echter toe en creëert in een tijdsbestek van 5 minuten een voorsprong van 6 goals (14-8). Via 15-10 (en 7 verschillende doelpuntenmakers aan KVS-zijde) komt KVS toch weer knap terug tot 15-12 (ruststand) en blijft daarmee op het Lierse vinkentouw. Vlak na rust weet KVS zelfs terug te komen tot twee punten via goals van Noah van der Toorn (15-13) en Christaan Spaans (16-14), maar dichterbij zal KVS niet meer komen. Via 20-14, 22-16 en 24-18 blijft het verschil 6 goals. Ook na het eindsignaal staat dit verschil op het scorebord (eindstand: 26-20) en daarmee is KVS de vroege achterstand eigenlijk nooit meer te boven gekomen.

    Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma in de Hoofdklasse A. Om 19.30 uur start KVS-Meervogels in de Blinkerd. Het verschil op de ranglijst tussen de Meervogels (de nummer 2) en KVS (de nummer 7) bedraagt 4 punten.

    De overige seniorenteams pakten zaterdag veel punten. KVS 2 en 3 bezetten na hun overwinningen van afgelopen zaterdag de tweede plek in hun Reserve Hoofdklasse- en Overgangsklassepoules, terwijl KVS 4 nog steeds de volle buit heeft na vier wedstrijden (en dus aan de leiding blijft). Ook KVS 5 en 6 wonnen; KVS 7 speelde gelijk.