• KVS/Groeneveld Keukens knokt zich langs Valto

KVS heeft een goed vervolg gegeven aan de sensationele overwinning van een week eerder tegen koploper DeetosSnel. KVS pakte de 2e overwinning op rij door thuis met 15-12 subtopper Valto te verslaan. Een tot de tanden toe bewapend KVS knokte zich letterlijk naar de overwinning waarin het Valto met name fysiek de baas was. De thuisoverwinning was overigens broodnodig want doordat de concurrentie ook (wekelijks) verrast met knappe overwinningen staat KVS nog altijd op die onzekere 7e plek.

Waar menig supporter na de thuisnederlaag tegen Swift (M) al de handdoek in de ring had gegooid, daar verraste KVS vorige week vriend en vijand door van de ongenaakbare koploper DeetosSnel te winnen. Het gaf niet alleen de selectie het nodige zelfvertrouwen in aanloop naar het cruciale duel tegen Valto, ook de supporters begonnen er weer in te geloven want de Blinkerd was zaterdagavond prima gevuld met een verbaal aanwezig publiek.

Toch duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Met name door een wat rommelige openingsfase in het aanvalsspel van beide ploegen en door het stelselmatig fluiten voor kleine overtredinkjes van de arbiters. Zo kwam er geen vaart in het spel en stond het halverwege de 1e helft dan ook pas 4-3. KVS controleerde de wedstrijd dan wel met meer balbezit, meer schoten, meer rebounds toch wist het niet te profiteren tegen een matig voor de dag komend Valto. Bij Valto zaten overigens Thom Voskamp (licht geblesseerd ?) en Jasper van Eijk (reden onbekend) op de bank die toch wel gerekend kunnen worden als twee sterkhouders. Toch wist Valto, zonder de 2 genoemde heren, de 5-3 achterstand om te buigen in een 5-6 voorsprong. Zo was het stuivertje wisselen de eerste helft want met nog 4 minuten te spelen stond het alweer 7-6 voor KVS. Het laatste doelpunt van de eerste helft door Christiaan Spaans zorgde dat KVS uiteindelijk met een 8-7 voorsprong de rust in ging, een juiste/logische afspiegeling van het spelbeeld.

Inmiddels was topschutter Thom Voskamp bij Valto al binnen de lijnen gebracht die aan het begin van de tweede helft met een rake vrije bal beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht (8-8). Aan beide kanten liepen inmiddels ook de nodige wissels warm, een teken dat beide trainers flink aan het puzzelen waren om de wedstrijd te kantelen. Zo werd de ervaren Linda van der Zijden (KVS 4) verrassend bij KVS ingebracht, verrassend omdat zij nog geen eens in het programmaboekje vermeld stond. Vanaf de stip maakte zij overigens de 10-9 voor KVS. Inmiddels had ook Youri Nadorp (KVS 4) zijn entree gemaakt wat meteen voor een aanvallende impuls zorgde. Nadat Indy Peeters de 11-10 had gemaakt scoorde Nadorp de 12-10. KVS was met name Valto fysiek de baas maar ook in de afronding ontbrak het de Lierenaren aan precisie. Nadat Christiaan Spaans de 13-10 had gemaakt voor KVS leek het (eindelijk) weg te lopen van Valto. Maar na de 13-10 stokte het bij KVS en ondanks een optisch overwicht kwam Valto terug tot 13-12 met nog 3 te minuten te spelen. In opmaat naar een spannende slotfase kon de 14-12 van Youri Nadorp dan ook niet op een beter moment vallen, het gaf de ploeg van Patrick den Hertog ‘het zetje’ die het op dat moment hard nodig had. In een hectische slotfase met time-outs, wissels en een steeds luidruchtiger thuispubliek werd iedere bal die in de verdediging werd ‘gepakt’ gevierd alsof er gescoord werd met aanvoerder Jarmo Jongman voorop in de strijd. Zijn directe tegenstander Bart van Leeuwen kon zo nu en dan een lach niet onderdrukken als Jongman met een oerkreet de bal wist te ontfutselen. KVS won uiteindelijk verdiend met 15-12 waarin het laatste doelpunt door Madjid Korodowou uitbundig en bevrijdend werd gevierd.

Overigens verraste dit weekend niet alleen KVS ook Sporting Delta en Nieuwerkerk boekte zaterdag verrassende overwinningen. Sporting Delta won ruim van De Meervogels (24-18), terwijl Nieuwerkerk het kampioensfeest van DeetosSnel weer met een week heeft opgeschoven door de aanstaande kampioen met 23-20 te verslaan. Maar goed, we leven nog en hebben zelfs alles nog in eigen hand. Nog 3 finales te gaan waarvan de eerste vanwege de vakanties overigens pas op 2 maart is, uit tegen De Meervogels. Toch staat er tussentijds nog een belangrijke duel op het programma tussen Swift (M) – GKV. Waarom deze wedstrijd pas op 24 februari wordt gespeeld is niet bekend maar de uitslag is van (groot) voor KVS. De wedstrijd tegen De Meervogels (2 maart) in Sporthal De Veur begint om 20:00u.

Naar de fotoserie van Henks Schaap en Eric van der Ende.