• KVS/Groeneveld Keukens heeft de fraaie zege van vorige week tegen Nic. in Groningen slechts deels gevolg kunnen geven. In een goedgevulde De Veur in Zoetermeer eindigde het duel tegen De Meervogels in een 18-18 gelijkspel. Bij rust leidde KVS nog met 10-12 maar een (te) lange doelpuntloze periode in de 2e helft werd KVS bijna fataal. In een tumultueuze slotfase schoot Fleur van der Ende met haar vierde doelpunt vlak voor het eindsignaal de 18-18 binnen. KVS staat na dit resultaat nog altijd onder de degradatiestreep maar kan wel nog steeds zeggen dat het ‘ongeslagen’ is in 2023.

KVS en De Meervogels kennen elkaar inmiddels door en door. Voor aanvang van de wedstrijd werden er dan ook de nodige high-fives uitgewisseld terwijl er tijdens het duel zo nu en dan met- en om elkaar werd gelachen. De onderlinge ontmoetingen worden vaak op het scherpst van de (sportieve) snede gespeeld maar gaat er zelden overheen daarvoor is er teveel respect tussen beide teams. De wedstrijd was bovendien een reprise van de finale van de 36e editie van de Haagse Korfbaldagen. De wedstrijd eindigde toen na reguliere speeltijd in 22-22 waarna KVS de zinderende finale besliste dankzij een golden goal.

In een meer dan goed gevulde De Veur was het Bastiaan Overwater die met 2 rake treffers de thuisclub op een 2-0 voorsprong zette. KVS was meteen wakkergeschud en na een strafworp van Jarmo Jongman en een afstandsschot van Fleur van der Ende stonden beide ploegen weer gelijk. Beide ploegen hielden elkaar daarna, hoe anders, redelijk in evenwicht met de aantekening dat de KVS doelpunten vooral werden gemaakt door Youri Nadorp. De 8-9 was inmiddels al zijn 6e doelpunt van de avond. Gelukkig wist KVS ook over de andere heren te scoren, zo scoorde Madjid Korodowou de 8-10 en Pieter Redelijkheid met zijn 2e de 9-11. Toch werd het laatste KVS doelpunt vlak voor rust toch weer gemaakt door, wie anders, Youri Nadorp. Zo was de ruststand 10-12 maar had KVS bij rust zomaar nog meer kunnen voorstaan als het iets zorgvuldiger en met de juiste schotkansen was omgegaan.

Goed was het allemaal niet zaterdagavond daarvoor speelden beide te teams te rommelig waarbij miscommunicatie en verkeerde schotmomenten tot veel 1-schots aanvallen leidde. Daarnaast had KVS moeite met de rebound ondanks het lengtevoordeel bij de heren. Maar ook doordat de afvallende ballen rond de korfzone telkens door De Meervogels dames werden opgepikt. Toch wist KVS na rust de marge zelfs op 3 te zetten na een slimme korte kans van Fleur van de Ende. Maar waar het een week eerder tegen Nic. nog een fantastische 2e helft speelde zo raakte KVS na de 10-13 werkelijk geen ‘knikker’ meer. De Meervogels, gesteund door het thuispubliek, wist aan te haken en ging er, zoals zo mooi gezegd, op en erover. Pas nadat KVS op een 17-13 achterstand was gekomen viel er eindelijk weer een doelpunt te vieren. Zo maakte Youri Nadorp de 17-14 en kreeg KVS weer een sprankje hoop na de 17-15 van Fleur van der Ende. Maar na de 18-15 voor De Meervogels leek het duel toch beslist te worden in het voordeel van de Zoetermeerders die daarmee revanche zouden nemen voor de eerder verloren HKD-finale. Met net als in die finale kende ook deze De Meervogels-KVS editie weer een krankzinnige slotfase. Het was de prima spelende Fleur van de Ende die met haar 4e doelpunt KVS vlak voor tijd behoedde voor een nederlaag door de gelijkmaker te maken. Even daarvoor was er nog de nodige consternatie nadat een doelpunt van De Meervogels werd afgekeurd na ogenschijnlijk hengelen aan de paal door Eline van Lomwel. Het leverde het degelijk fluitende duo de Vos/de Zwart na afloop het nodige verbale commentaar op van enkele Meervogels supporters en dat terwijl de meeste spelers na afloop elkaar allang een high-five hadden gegeven zoals het hoort. Het uiteindelijke gelijkspel was misschien wel, gezien het spelbeeld, de meest logische uitslag al zullen beide ploegen het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten.

KVS speelt volgende week eindelijk weer is een thuiswedstrijd. Het thuisduel tegen AVO uit Assen kan als cruciaal worden bestempeld en dus is het zaak om massaal achter KVS 1 te gaan staan en ze aan te moedigen naar de overwinning. Aanvang in Sporthal De Blinkerd is 19.00 uur en de toegang is uiteraard Gratis !

Doelpunten: Youri Nadorp 8, Fleur van der Ende 4, Madjid Korodowou 2, Pieter Redelijkheid 2, Merel Gross 1, Jarmo Jongman 1

Foto's van de wedstrijd