• Korfbalderby eindigt in gelijkspel

    Afgelopen zaterdag stond er voor het 1e team van KVS/Groeneveld Keukens een heuse stadsderby op het programma. Flink wat KVS’ers waren afgereisd naar de Baambruggestraat voor de korfbaltopper in de Overgangsklasse B tussen Die Haghe (nummer 2 in de poule) en KVS (koploper). De heenwedstrijd in september vorig jaar eindigde in een 15-13-thuisoverwinning voor KVS. De wedstrijd van zaterdag was een belangrijke in de strijd om het kampioenschap. De kampioen van deze poule promoveert namelijk rechtstreeks naar de Ereklasse, het hoogste landelijke niveau op het veld.

    Op het winderige terrein van Die Haghe nam de thuisploeg direct een voorsprong. Via 2-0 werd de voorsprong gestaag uitgebouwd richting 4-1 en zelfs 7-2. Die comfortabele marge behield Die Haghe en beide ploegen gingen met een terechte 9-4-voorsprong voor de thuisploeg de rust in. In de tweede helft behield Die Haghe tot 11-6 de marge van 5 doelpunten. Daarna zette KVS aan en kwam het via doelpunten van Jarmo Jongman, Pieter Redelijkheid en Martine Rog terug tot 11-9. Na een lange doelpuntloze periode aan de kant van Die Haghe wist het zo’n 10 minuten voor tijd toch weer op een marge van 3 te komen (12-9). KVS trakteerde de aanwezigen op een waar slotoffensief – bepaald niet de eerste keer dit seizoen – en scoorde achtereenvolgens de 12-10 en 12-11, waarna Gijs Gillissen voor de gelijkmaker zorgde (12-12). Via het vierde doelpunt van Youri Nadorp kwam KVS ongeveer twee minuten voor tijd zelfs voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong: 12-13. De overwinning leek in de tas, maar vlak voor tijd verzilverde Die Haghe nog een strafworp en daarmee eindigde deze Haagse derby in een 13-13-gelijkspel.

    Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen blijft hierdoor 3 punten, waarbij KVS nog steeds ongeslagen is. KVS 2 boekte zaterdag een belangrijke overwinning in de strijd om handhaving in de Reserve Hoofdklasse (17-18-zege in Wageningen).