• Gisteren was er een mooie opkomst bij de clinic ‘Training geven: de basics’. Veel trainers en betrokken ouders stonden op het veld.  

  De jonge trainers van de E5, E6 en E7 sloten net de pupillentraining af en hadden wel trek. Voor hen werd snel een heerlijke tosti geregeld. Eerst een kleine voorstelronde. Het oefengroepje, KVS D1, stond inmiddels klaar en waren al lekker aan het inschieten. 

  De clinic door Mark Tissink kon beginnen. Mark is verenigingsadviseur van het KNKV voor regio Zuid-West-Nederland. Daarnaast is hij selectietrainer bij Valto en F-trainer bij KOAG. 

  De basis van een korfbaltraining
  De volgende vragen kwamen aan bod. Wat is korfbal? Hoe geef je leuke trainingen als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Hoe ga je met kinderen om in een training? 

  Mark gaf veel concrete tips en handvatten om in de praktijk leuke en effectieve trainingen neer te zetten. En dat begint bij een goede voorbereiding, dus weet al van tevoren welke oefeningen je gaat doen en zet samen met de kinderen alle materialen op tijd klaar. Voorbeelden van andere tips: probeer niet al te veel tijd kwijt te zijn aan de uitleg van de oefening maar gebruik “praatje (uitleg)/plaatje (voordoen)/daadje (zelf doen)” zodat de kinderen snel aan de slag kunnen. En probeer tijdens de training te differentiëren, geef verschillende opdrachten zodat het bij alle kids lukt en iedereen een keer een spelletje wint. Regel voor alle kinderen een bal, gebruik zoveel mogelijk materialen en doe vooral zelf gezellig mee. 

  De nieuwsgierige teamouders hadden vragen over verdedigen, de hoogte van de paal, de grootte van de bal, gezamenlijk trainen en het mixen van kinderen, breed motorische opleiden, de doorloopbal en of de trainers al die leuke korfbaloefeningen zelf verzinnen. 

  De trainers uit de B gingen daarna door naar hun eigen training. Voor de rest was er een afsluiting in het clubhuis met een hapje en een drankje. Goed geregeld Edwin! 

  Mark Tissink en KVS D1 ontzettend bedankt! Het was leerzaam, interessant en inspirerend!

  De jeugdcommissie
  Dick, Timo, Sander Alie, Richard, Ingrid, Nanda, Erlinde, Kevin, Horst en Annemieke