• Jurytafel nieuwe seizoen en wijziging schotklokregels
  We gaan ons opmaken voor de zaalcompetitie! Voor KVS/Maritiem 1, 2 en 3 geldt dat zij met een “jurytafel” spelen. Dit betekent dat voor deze teams iets andere regels gelden: zij spelen met zuivere speeltijd (de tijd start/stopt bij elk fluitsignaal) en met een schotklok (25 seconden de tijd om de korf te raken).

  Meehelpen?
  Ook dit jaar coördineer ik weer de jurytafel. Met 15 personen in totaal – sommigen doen dit al vele jaren – gaan we weer proberen de jurytafel het hele seizoen te bezetten; dank daarvoor! Neem contact met me op als je het leuk vindt om mee te helpen en een paar keer per jaar achter de jurytafel plaats te nemen. We kunnen vooral nog juryvoorzitters gebruiken. De juryvoorzitter is verantwoordelijk voor het functioneren van de gehele jurytafel. Verder zitten achter de jurytafel de tijdwaarnemer (die de score en de zuivere speeltijd in de gaten houdt), de schotklokbediener (die de hele wedstrijd de schotklok bedient) en de omroeper.

  Schotklokregels
  De schotklokregels zijn iets veranderd. Daar waar in het verleden de schotklok altijd pas ging lopen wanneer de aanvaller in balbezit kwam, gebeurt dit nu soms eerder. Dit is het nieuwe overzicht van wanneer de schotklok gaat lopen:

  Gebeurtenis

  Schotklok naar
  25 seconden?

  Schotklok begint
  af te tellen wanneer…

  Uitworp (=na een doelpunt of start 1e/2e helft)

  Staat al op 25 sec.

  Aanvaller in balbezit komt

  Spelhervatting / vrije worp / strafworp

  Ja

  Aanvaller in balbezit komt

  Uitbal (=achter de zijlijn)

  Nee

  Aanvaller in balbezit komt

  Blessure/val verdediger

  Ja

  Scheidsrechter met fluitsignaal het spel hervat

  Blessure/val aanvaller

  Nee

  Scheidsrechter met fluitsignaal het spel hervat

  Overige onderbrekingen spel

  Nee

  Scheidsrechter met fluitsignaal het spel hervat

  Succes,
  Peter van der Zwan
  voorzitter@kvskorfbal.nl
  M 06 42 81 38 61