• Alles wat je moet weten over het

  KVS KAMP 2022

  9 t/m 16 juli, Ellertshaar

  In deze informatiebrief vind je alle informatie over het KVS Kamp 2022. Lees het goed, bewaar de informatie en gebruik het als hulpmiddel bij onder andere het inpakken.

   

  WAAR GAAN WE HEEN? 

  Groepsaccommodatie Klonie

  Ellertsweg 4
  9535 TA  Ellertshaar
  Gemeente Borger-Odoorn (Drenthe)

  https://www.klonie.nl/home

  DE AVOND VOOR VERTREK

  Bij KVS is het inmiddels traditie om de vrijdagavond voor vertrek al belangrijke voorbereidingen te treffen om ervoor te zorgen dat we op de zaterdag rustig kunnen vertrekken. Dit jaar gaan we het hetzelfde doen als vorig jaar met een vaste looproute.

  TIJDSCHEMA

  Wij hanteren tijdsloten voor de verschillende leeftijdsgroepen. Let op: op kamp gelden de leeftijdsgroepen volgens de oude indeling.

  - Om 17:30 uur worden de F en E verwacht.
  - Om 18:15 uur worden de D en C verwacht.
  - Om 19:00 uur worden de B en A verwacht.

   

  DIT MOET JE VRIJDAG 8 JULI INLEVEREN

  SLAAPZAKKEN EN TASSEN

  Het is de bedoeling dat iedereen deze avond zijn/haar tas komt inleveren. Meld je bij aankomst bij het hokje aan bij de leiding. Zij zullen met een tafeltje voor de ingang zitten en afvinken wie zijn/haar tas heeft ingeleverd. Op deze manier weten wij dat alle tassen er zijn. 

  FIETSEN (ALLEEN ASPIRANTEN EN JUNIOREN)

  Alle aspiranten (C en B) en junioren (A) hebben op kamp een fiets nodig. Deze moet in goede conditie zijn en voorzien van licht. Je levert je fiets op vrijdagavond in. Meld je ook hiervoor bij de leiding.

  Let op: grote rekken of manden voor- of achterop de fiets graag verwijderen. Deze zijn namelijk erg onhandig bij het inladen van de vrachtwagen en kunnen daardoor kapotgaan. 

  ENVELOP MET POSTZEGELS

  Sommige kaki’s vinden het erg leuk om tijdens het kamp een kaart naar huis te sturen. Postzegels (en adresgegevens) kunnen daarom worden ingeleverd. 

  MEDICATIE

  Gebruikt jouw kind medicijnen? Dan heb je dit als het goed is doorgegeven bij de inschrijving. Zo niet, schrijf dit op en voeg bij in de envelop met medicatie. Vermeld erbij wanneer en hoe vaak de medicatie ingenomen moet worden, zodat de kookploeg dit in de gaten kan houden. Mochten er andere bijzonderheden zijn, is er op vrijdagavond de mogelijkheid dit met kookmoeder Ciska de Graaf te bespreken. 

  HEEL KVS BAKT: CAKE VAN DE WEEK

  Ook dit jaar weer de Cake van de week. Wie van KVS kan de lekkerste cake bakken? We hebben de afgelopen jaren al heerlijke cakes voorbij zien komen. Elke avond proeft de kookploeg een paar cakes, waarna ze uitgedeeld worden aan de kinderen. De meest lekkere cake komt in aanmerking voor een prijs. De smaak en snijbaarheid is waar het om gaat. Eén voorwaarde: gebruik een normale cakevorm. Op vrijdagavond voor vertrek kunnen de cakes ingeleverd worden bij de kookploeg. 

  SNOEPKAARTEN KOPEN

  De kinderen krijgen 3 maaltijden per dag, fruit, cake voor tussendoor en kunnen de hele dag limonade tappen. Daarnaast is er een kampwinkel voor de “lekkere trek”. Kinderen kunnen hier terecht op vaste momenten van de dag. Hier verkopen we ijsjes, snoepjes, koekjes, drinken e.d. Om te voorkomen dat kinderen met losgeld rondlopen, werken we met een tegoed waar elke dag voor een vast bedrag wat van gekocht kan worden. Het tegoed is €14. Dit is meer dan voldoende omdat we alles verkopen tegen inkoopprijs. Op vrijdagavond zal de kookploeg aanwezig zijn om de tegoeden (pinnen of gepast) af te rekenen. De kookploeg zal gedurende de week per kaki exact bijhouden wat er is besteed. 

  BIEDEN OP VEILINGITEMS

  Op vrijdagavond wordt er een veiling georganiseerd. Tijdens deze veiling kun je als ouder bijvoorbeeld op een luxe ontbijtje of juist een extra corveedienst voor uw kind bieden. Uiteraard gaat de opbrengt van de veiling naar het kamp, zodat we met dat geld nog meer leuke dingen voor de kaki’s kunnen doen. Anieke en Ann zullen vrijdagavond de veiling organiseren.

  ZIEKTEKOSTENVERZEKERING

  We gaan ervan uit dat iedereen tijdens het kamp helemaal gezond en heel blijft. Maar mocht er onverhoopt iets gebeuren, moeten we gelijk actie kunnen ondernemen. Als het goed is hebben wij van iedereen het zorgverzekeringsnummer ontvangen bij inschrijving. Indien je aanvullende opmerkingen hebt, kun je ons op vrijdagavond benaderen.

   

  VRAGEN EN OPMERKINGEN

  Heeft uw kind last van heimwee, een allergie, faalangst, watervrees, bedplassen of wat dan ook, heb je dit niet vermeld op het inschrijfformulier of wil je er nog iets over kwijt, dan kun je dit melden bij de kookploeg of hoofdleiders. De kookploeg en de hoofdleiders zullen hier regelmatig contact over hebben, zodat indien nodig alle begeleiders hier rekening mee kunnen houden tijdens het kamp. 

  VERTREK
  Zaterdag 9 juli verzamelen we bij ’t Hokje (Cremerweg 2).

  - Tussen 11:15 en 11:45 verwachten we alle kinderen aanwezig bij KVS.
  Zorg dat je op tijd komt, want om 12:00u zal de bus vertrekken richting Ellertshaar.
  - De eerste maaltijd van de kookploeg zal de avondmaaltijd zijn. Het is daarom verstandig als iedereen heeft ontbeten en een LUPA (lunchpakket) meeneemt voor in de bus.

  TERUGKOMST

  Op zaterdag 16 juli zijn we omstreeks 14:00 uur weer terug in Scheveningen bij ’t Hokje.
  Indien de aankomsttijd wijzigt, dan zal dit gecommuniceerd worden via Social Media. Houd deze daarom goed in de gaten.

  WIE GAAN ER VOOR DE KAKI’S (KAMPKINDEREN) ZORGEN?

  SPELE’S (SPELLEIDERS)

  Anieke den Heijer, Ann Kooper, Annabel Rog, Bram van Nieuwenhuizen, Christine Rot, Fleur van der Zijden, Jeroen van Dijk, Larissa Lazarom, Lynn van den Ende, Madjid Korodowou, Martin Knoester, Martine Rog, Peter Kool, Peter Voituron, Robin Dijkhuizen, Selma Rahman, Tjeerd de Jager, Antoine Boogaard, Youri Nadorp, Jorg Korving, Indy Peters, Anniek Bouwman, Rianne Parmentier, Maarten den Dulk en Christiaan Spaans. 

  Alle spelleiders hebben zichzelf voorgesteld in een reeks berichten op de socials van KVS.

  De hele week zullen de spele’s de kaki’s vermaken. Bij alle spellen en bezigheden zullen spele’s aanwezig zijn. Alleen de oudere kaki’s zullen soms zonder leiding iets doen. 

  KOMO’S (KOOKMOEDERS) EN KOVA’S (KOOKVADERS)

  Ciska de Graaf, Richard de Vries, Herman de Jong, Timo Tiemens, Marlijn van Dijk, Brigitte Mooij, Ronald Parmentier, Christa Braunstahl, Tommer Franken, Mirjam Spaans, Peter den Heijer, Jeroen de Graaf en Jill Buytelaar .

  De komo’s (kookmoeders) en kova’s (kookvaders) zullen er ook dit kamp weer voor gaan zorgen dat kinderen worden voorzien van eten en drinken. Ieder kind eet op kamp wat de pot schaft. Onze maaltijden zijn gangbaar en gevarieerd, zodat er altijd wat bij zit wat het kind lust. Uiteraard zijn er uitzonderingen voor kinderen met bijvoorbeeld een voedselallergie of dieetbeperkingen. In dit geval horen we dit graag tijdig, zodat we er bij de inkopen rekening mee kunnen houden. 

  ZORGEN JULLIE OOK EEN BEETJE VOOR ONS?

  Na een week vol activiteiten en weinig slaap vinden wij het onverstandig om leiders ruim 240 kilometer terug naar Scheveningen te laten rijden. De afgelopen jaren reden wij de terugweg om en om, maar dit jaar willen wij jullie om hulp vragen.

  Wij zoeken ouders die op zaterdagochtend 16 juli naar Ellertshaar willen rijden, om vervolgens een auto van een leider mee terug te nemen. Stel: een auto met daarin 5 ouders komt heen, dan kunnen er 4 auto’s van leiders mee terug.

  Op vrijdagavond kun je je op de desbetreffende plek inschrijven voor deze rijdersactie. Wij zouden het erg fijn vinden als zoveel mogelijk ouders zich hiervoor inschrijven. In de loop van de kampweek maken en communiceren wij een rijdersschema. 

  IK GA OP KAMP EN NEEM MEE 

  PAKLIJST

  Tijdens het kamp zijn er activiteiten waar kinderen vies van worden. Neem daarom genoeg kleding mee voor ongeveer 9 dagen.

  Kleding

  Extra kleding

  Schoenen

  Toilettas

  Slaapspullen

  Overige

  Lange broeken

  Sportkleding

  Gewone schoenen

  Douchegel

  Slaapzak

  Zaklamp

  Korte broeken

  Zwemkleding

  Sportschoenen

  Shampoo

  Kussen + sloop

  Handdoeken

  Trainingsbroek

  Regenkleding

  Slippers

  Deodorant

  Hoeslaken

  Washandje

  Truien/vesten waarvan zeker 1 met capuchon (i.v.m. teken!)

  Oude kleding. (Kleding die vies mag worden.)

  Veldschoenen

  Tandpasta

  Pyjama

  Badlaken

  T-shirts

  Wit t-shirt (dit shirt komt niet wit terug)

   

  Tandenborstel

   

  Vuilniszak (handig voor de vuile was)

  Onderbroeken

  Donkere kleding (kleding om je te camoufleren)

   

  Zonnebrand

   

  Fietslichtjes

  (aspiranten)

  Pet

  Gala kleding (voor bv een chic diner)

   

  Aftersun

   

  Komkommer (heel belangrijk)

  Jas

  Thema kleding: Aprés ski

   

  Muggenstift/anti-teek middel

   

  Bidon

  Sokken

   

   

  Anti-jeuk

   

  Theedoek

   

   

   

   

   

  Alleen voor aspiranten:

  OV CHIPKAART MET EEN MINIMALE WAARDE EROP VAN €10,00

   

  VOOR DE PUPILLEN: TASJE KLEREN PER DAG

  Omdat het jaarlijks een ‘rampenplan’ is in de pupillenkamers en met name in de tassen van de pupillen, stellen wij het volgende voor: De ‘kleintjes’ van het kamp, dus de kaki’s die net iets minder zelfstandig zijn dan andere kaki’s, hebben in hun tas meerdere plastic tassen. In die plastictas zit: 1 broek, 1 onderbroek, 1 paar sokken, 1 t-shirt, 1 handdoek, etc. Kortom: wat de pupil per dag nodig heeft. Op de tas plak je een sticker of stukje tape met de naam van een dag erop. Tevens geef je een plastic tas met extra kleding mee (i.v.m. regen, zwemmen, moddertocht etc.). Op deze wijze kan de pupil elke dag met schone kleding de dag aanvangen! Ook voor aspiranten is dit trouwens aan te raden. Pak je als ouder de tas van je kind in? Laat voor vertrek jouw kind zien wat je hebt ingepakt, zodat de kaki’s weten wat er allemaal in hun tas zit. Het komt vaak genoeg voor dat kaki’s niet eens weten wat zij allemaal mee hebben genomen.

  GEEN TELEFOONS

  Het is verboden om een mobiele telefoon mee te nemen op kamp. Dit om heimwee, verlies en/of schade te voorkomen. Bovendien is het niet gezellig. Mobiele telefoons die door de spele’s worden gezien worden in beslag genomen en na het kamp teruggegeven. Nemen kinderen toch een telefoon of iets dergelijks mee, dan is het kamp niet aansprakelijk voor verlies of schade. Wil je als ouder toch contact krijgen met je kind, dan zijn Annabel en Larissa ten alle tijden bereikbaar (telefoonnummers hieronder).

  VOOR DE THUISBLIJVERS 

  SOCIAL MEDIA

  Het KVS kamp heeft een Instagram- en Facebookaccount waarop er met regelmaat wordt gedeeld waar de kinderen mee bezig zijn. Zo kan het thuisfront goed volgen wat wij op het kamp doen. Ook kunnen naar deze kanalen berichtjes worden gestuurd die wij tijdens het kamp voorlezen.

  Word snel lid van onze Facebook pagina https://www.facebook.com/kvs.kamp en volg ons op Instagram https://www.instagram.com/kvskamp/

  GEEN BEZOEK

  Tijdens een week vol leuke dingen bouw je een sterke band met elkaar op. Ouders die op bezoek komen kunnen onrust veroorzaken en heimwee aanwakkeren. Dit klinkt misschien erg streng, maar onze ervaring bevestigt het bovenstaande. Mailtjes, brieven en berichten via Social Media worden wel zeer gewaardeerd en voorgelezen (door Jeroen)! Hoe gekker, hoe beter!

  KAMPGELD

  Mocht je het kampgeld nog niet betaald hebben, dan verzoeken wij je om dit meteen te doen. Vermeld hierbij de naam en het team van je kind. De totale kosten zijn €175,- per kind.

  Kamprekening: NL71 INGB 0006 0976 17 t.n.v. KVS Jeugdkamp.

  DONATIES

  Voor veel spelactiviteiten zijn de spele’s afhankelijk van de spullen die zij tot hun beschikking hebben. Wij hebben een aardige verzameling, maar moeten ook elk jaar veel spullen kopen. Heb je op zolder of in de schuur nog iets liggen wat je zelf niet meer gebruikt, maar op het kamp goed van pas komt, dan zijn wij daar erg blij mee!

  Denk aan theedoeken, verkleedspullen, voetballen, (gekleurd) papier, pennen, stiften, potloden, krijt, scharen, plakband, lijm, tape, lakens, afzetlint, zeilen, touw, speelgoed, opbergdozen, etc.

  Graag zouden we deze en/of andere spullen in ontvangst willen nemen op vrijdagavond 16 juli, de dag voor vertrek naar Ellertshaar.

  Naast al deze spullen wordt een geldelijke donatie ook zeer op prijs gesteld. Voor de extra’s op kamp is sponsorgeld noodzakelijk. Daarom organiseerden wij dit jaar een pubquiz, de TOTO en een loterij. Daarnaast zijn alle kleine bijdrages meer dan welkom! Wil je zelf bepalen waar jouw donatie aan wordt besteed, geef dit dan aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekker tussendoortje of toetje, zoals een ijsje. Op het kamp krijg je hiervoor natuurlijk een eervolle vermelding. Donaties kunnen worden overgemaakt naar de bovenstaande kamprekening.

  TOT SLOT

  De spele’s en de kookploeg hebben na een jaar voorbereiding enorm veel zin om de kaki’s weer een hele week te gaan vermaken. Bij voorbaat bedanken we hierbij alle ouders die een bijdrage hebben geleverd middels donaties en/of andere inzet. Hierdoor kunnen het kamp nog leuker maken dan het al is!

  Blijf en stel elkaar op de hoogte van alle ontwikkelingen die via de site en/of Social Media worden gepubliceerd.


  Heb je nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze informatiebrief, dan kun je altijd contact opnemen met:

  - Annabel Rog          Kampleider    06 53 62 03 36
  - Larissa Lazarom     Kampleider    06 55 69 00 43
  - Ciska de Graaf       Kookploeg     06 20 33 37 77

  Wij verzoeken je om korte vragen uit te stellen tot de vrijdagavond voor vertrek, waar wij uiteraard aanwezig zijn. Bedankt en tot vrijdag 8 juli! 

   

  Namens de gehele organisatie,

   

  Annabel en Larissa