• Eerste nederlaag KVS/Groeneveld Keukens in maanden

    Afgelopen zaterdag stond voor KVS/Groeneveld Keukens 1 de derde veldwedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Tegenstander Groen Geel had tot zaterdag evenveel punten als KVS (beide wedstrijden gewonnen). De ploeg kwam in de zaalcompetitie uit in de Korfbal League (maar degradeerde) en was daarmee een tegenstander van een ander kaliber dan SDO en de Meervogels die, net als KVS, in de zaal-Hoofdkasse uitkwamen. Daarmee kregen de Scheveningers ook meer weerstand en dat was meteen al in de eerste helft merkbaar. Toch begon KVS sterk op het zonnige terrein van Groen Geel in Wormer. Nadat Groen Geel de score had geopend, nam KVS via Jesse van der Toorn en Lynn van der Ende de leiding (1-2). Via 2-2 werd het met een goal van Larissa Lazarom 2-3, maar dit was de laatste keer dat KVS voorstond. Groen Geel maakte gelijk en bracht vlak voor rust de stand op 7-4.

    Direct na rust kwam KVS weer dichterbij via een schot van Colin Roelink (7-5). Na de 8-5 en 9-5 van Groen Geel was het wederom Roelink die KVS op een verschil van drie bracht (9-6). Maar daarna was het verzet gebroken. Groen Geel scoorde vijf keer achter elkaar, voordat Jarmo Jongman wat terug wist te doen (14-7). Van de laatste vier KVS-goals scoorde Ruben van Houten er drie en bracht daarmee de eindstand op een ruime 20-11-nederlaag, de eerste competitienederlaag voor KVS sinds 27 januari (21-23-verlies tegen Swift).

    Aankomende zaterdag is er in verband met het pinksterweekend geen wedstrijdprogramma. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan voor KVS/Groeneveld Keukens 1. Op 25 mei wacht om 15.30 uur de thuiswedstrijd tegen Groen Geel (ongeslagen koploper), op 1 juni de uitwedstrijd tegen SDO (behaalde zaterdag de eerste overwinning tegen de Meervogels) en het seizoen wordt op 8 juni afgesloten met de thuiswedstrijd tegen de Meervogels (puntloos onderaan).